Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
X bir web sayfasından bilet fiyatlarına bakacaktım, lakin siteye nasılsa sahte Cloudflare yerleştirmişler. Görseldeki gibi komut çalıştırmamı istedi, site güvenilir diye anlık boşluğa gelip yapıştırdım. Şu an Malwarebytes ile tam tarama yapıyorum. Format atmalı mıyım?

1757620329043.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet format atın. Hatta BIOS/UEFI yazılımını tekrar yükleyin. Bazı virüsler artık UEFI güven zincirini bile bozabiliyor. Yani yükleyeceğiniz Windows'ta tekrar otomatik enfekte olabiliyor.

İleride aklınızda bulunsun, Cloudflare kullanıcıdan asla böyle bir şey yapmasını istemez. Hatta komut çalıştırmanızı isteyen çoğu siteye ve programa şüpheli gözünden bakmakta fayda var.

Tarayıcıda çerez bırakmamaya özen gösterin hocam. Geçmiş olsun. Nasıl bir kod çalıştırıldığını bilmiyorum ama ya session hijacking ya da keylogger. Ağ aktivitenize de bakabilirsiniz botnet olasılığına karşı. Bana kalırsa, temiz bir kurulum yapın.

En son 2020'de Zula hilesi indirirken virüs yemiştim, taze taze iyi geldi aslında 😅
Tarayıcıda çerez bırakmamaya özen gösterin hocam. Geçmiş olsun. Nasıl bir kod çalıştırıldığını bilmiyorum ama ya session hijacking ya da keylogger. Ağ aktivitenize de bakabilirsiniz botnet olasılığına karşı. Bana kalırsa, temiz bir kurulum yapın.
Tahminimce keylogger. Az sonra dostlarıma Steam bakiyesi hediye edeceğim muhtemelen.

Beklemesine, çıkmasına gerek yok.

Bu arkadaşın da dediği gibi kes internet bağlantını, al yedeğini.

Başlatın yeniden Windows kurulumunu.
Interneti kesip tarama başlamıştım. Bitsin USB'de Windows 11 olması lazım.

Bence önceliğiniz hesaplarınız olmalı, bilgisayardan tüm hesaplarınızdan çıkış yapın ve telefondan şifresini değiştirin. Virüs temizlenene kadar bilgisayardan hesaplarınıza girmeyin.

Bence önceliğiniz hesaplarınız olmalı, bilgisayardan tüm hesaplarınızdan çıkış yapın ve telefondan şifresini değiştirin. Virüs temizlenene kadar bilgisayardan hesaplarınıza girmeyin.
Şu an format atıyorum. Bitince hepsini değiştireceğim.