Uranos

Üstün
Yer
Adana
Merhaba, şu ana kadar sakalımı makine ile aldım ve bir sorununu görmedim. Sadece bazen %100 almıyor ve jilete mi geçsem diye düşünüyorum. Berberimle konuştuğumda kesinlikle önermedi, daha gençsin cildin tahriş olur dedi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Jilete geçmek istememin sebebi dediğim gibi sakalım sıfır alınsın istiyorum.

17 yaşındayım bu arada.

Benim sakalım pek gür değil Philips OneBlade'e geçtim jilet ızdırabından kurtulmak için, işimi gördü. Jilet kadar sıfır yapmıyor tabi ama alalade bir traş makinesinden iyi.

Tahriş kişiye ve kullandığın makineye bağlı. Beni bazı jiletler tahriş ediyor, bazısı etmiyor.

Sinekkaydı istiyorsan en ucuza jiletle halledersin. Sıfır alan makineler var diye biliyorum fakat çok pahalı. En çok bilinen OneBlade'den örnek vermem gerekirse sıfır almıyor mesela.

Peki cildimin tahriş olması hakkında ne diyorsunuz? Dediğim gibi berberim önermedi, önermediyse vardır bir bildiği ama başkalarının fikirlerini merak ediyorum.

Sakalların düzgün çıkması için 6 ay jilet. Sonra makine.
Ben oldum olası makine kullandım yamuk çıktı oransiz cikti.

Makineyi şahsen gereksiz buluyorum. 2'li 3'lü bıçaklı jiletler falan da pahalı ve tahriş edebiliyor. En iyisi mi şöyle kaliteli bir manuel tıraş bıçağı, tıraş fırçası, tıraş sabunu ve tıraş tası alın. Yaprak jilette oldukça uyguna geliyor zaten, cildi de tahriş etmiyor. İlk ödeme olarak pahalı geliyor biraz ama belki de önümüzdeki 10 yıl boyunca aynı bıçağı, fırçayı, ve tası kullanacağınızı varsayarsanız yaprak jilet ile sabunun fiyatı oldukça uygun kalıyor.

Tahriş falan olmaz, 12 yaşımdan beri jiletle tıraş oluyorum. 2-3 günde bir aşırı dipten sinekkaydı tıraş oluyorum ve cildimde hiçbir sorun yok. Doğru tıraş olmak sorun yaşamamak için yeterli.