Bunu al kullan, ben de kullanmayı düşünüyorum:
Bu tarz bir makineyi (taraksız başlık) ve Feather jileti henüz çok başlıklı jilet dahi kullanmamış birine önermek? :) Jilet agresif, makinenin ne olduğu, hangi sertlikte olduğu bile belli değil.

Bu tarz tek bıçaklı makineler ve jiletler için henüz erken. Sakal yapınızı da bilemiyoruz. Başlangıç için kaliteli bir köpük ve klasik jilet başlığı kullanabilirsiniz. En az 3 dakika köpük ve fırça kullanarak tahrişi biraz daha önleyebilirsiniz. Ters sakal almaktan kaçının, gerekirse 2 perde tıraş olabilirsiniz.

Askerde mecbur jiletle aldım böyle bir eziyet olamaz. Yüzüm mahvolmuştu tahrişten ve gereksiz yorucu. Düzgün bir makineyle çok daha pratik ve güvenli...

Bu tarz bir makineyi (taraksız başlık) ve Feather jileti henüz çok başlıklı jilet dahi kullanmamış birine önermek? :) Jilet agresif, makinenin ne olduğu, hangi sertlikte olduğu bile belli değil.
Aletin korunaklı yapıya sahip olmasından dolayı agresif yaprak jilet yerleştirilmiş. Eğer ki bu korunaklı yapıya rağmen kesiklerden korkuluyorsa orta düzey bir yaprak jilet yerleştirilebilir ama bu cihaz agresif olmadığından tavsiye etmiyorum. Ayrıca başlığın taraklı olup olmaması ne alaka? Sen ilk defa klasik tıraş aleti görüyorsun sanırım.
Ters sakal almaktan kaçının, gerekirse 2 perde traş olabilirsiniz.
Tersten almaya karşı çıkan ilk defa birisi gördüm. Sakalın çıkış yönüne doğru yapılan, 30 derecelik yani aşağı doğru değilde hafif buruna doğru yapılan birinci perdeden sonra, aynı köpükleme işlemi yapılıp ikinci perdede ters tıraş yapılmalıdır. Her zaman tersten önce 30 derecelik dediğim tıraş yapınız.

Aletin korunaklı yapıya sahip olmasından dolayı agresif yaprak jilet yerleştirilmiş. Eğer ki bu korunaklı yapıya rağmen kesiklerden korkuluyorsa orta düzey bir yaprak jilet yerleştirilebilir ama bu cihaz agresif olmadığından tavsiye etmiyorum.
Korunaklı yapı? Bunun konuyla ne alakası var? Bahsettiğin yapı (adı her neyse) jiletle ne alakası var? :D Agresif yaprak jilet yerleştirilmiş dediğin jilet Feather, evet gereğinden fazla agresif. Teknik olarak detay verebilecek olsan en kötü ikinci yorumunda bu jilet yerine yeni başlayan birine Perma-Sharp öneriyorum derdin.
Ayrıca başlığın taraklı olup olmaması ne alaka? Sen ilk defa klasik tıraş aleti görüyorsun sanırım.
Haklısın, ustura kullanan ben ilk defa tıraş aleti görüyorum. Başlığın ne alakası mı var? Yeni başlayan birine kapalı taraklı bir tıraş aleti önermelisin ve bu alet yaklaşık 30-40 derecelik açıyla cilde temas etmeli ki yeni başlayan birinin suratını kazımasın.
Tersten almaya karşı çıkan ilk defa birisi gördüm.
İlginç. Bir yaşıma daha girdim.
Sakalın çıkış yönüne doğru yapılan, 30 derecelik yani aşağı doğru değil de hafif buruna doğru yapılan birinci perdeden sonra, aynı köpükleme işlemi yapılıp ikinci perdede ters tıraş yapılmalıdır. Her zaman tersten önce 30 derecelik dediğim tıraş yapınız.
Kullanıcının berberi cildinin özellikle tahriş olabileceğinden bahsediyor. Hassas bir cildinin olduğunu hepimiz anladık. Bunu hâlâ nasıl savunabiliyorsun?

İkinci perde, ikinci köpüklemeden sonra yapılır gayet normal. Bu öncesinde yada sonrasında tersten alman gerektiği anlamına gelmez. Her cilt tersten almaya hiç gelmez.

Bunu al kullan, ben de kullanmayı düşünüyorum:
Sen kullan, sonra biz deneyelim. O açıyı ve acıyı hissetmeden olmaz.

Traş köpüğünü az veya çok fazla sürersen de tahriş olur kıvamı iyi tutturursan traş sonrasında da krem sürersen hiçbir şey olmaz. Cildin hassassa traş sonrası kolonya falan sürme krem sür.

Askere kadar makineye devam et. Ha bir markete vb. bir yere girersin, üsttekiler sakaldan sıkıntı yapar, makine de bir yere kadar alır, jilete dönersin.

Ki genetik olarak aşırı sertleşebilecek bir sakal yapısına sahip değilsen, makineyle gayet güzel gider. Diyorsan sıfıra yakın almak istiyorum, OneBlade işini fazlasıyla görür.

Migros'ta çalışırken düz makine yeteri kadar kısaltamadı, ben de OneBlade aldım, uzun bir süre gitti ancak her sabah tıraş olmamak için mecbur jilete döndük. Karşılığında da nesilden sert sakallar ve tahrişten geçilmeyen bir boyna sahip oldum.

Tersten almaya karşı çıkan ilk defa birisi gördüm. Sakalın çıkış yönüne doğru yapılan, 30 derecelik yani aşağı doğru değil de hafif buruna doğru yapılan birinci perdeden sonra, aynı köpükleme işlemi yapılıp ikinci perdede ters tıraş yapılmalıdır. Her zaman tersten önce 30 derecelik dediğim tıraş yapınız.

Tersten almak çok da bir marifet değil. Sağlıklı bir uygulama da değil. İlle de sinekkaydı olsun denirse tersine kesilir. Tamamiyle geçmişten gelen bir durum.

Sağlıklı bir uygulama olsaydı berberlere özellikle sinekkaydı istiyorum demek zorunda olmazdık. Hele ki bunu hassas ciltte yaparsan geçmişler olsun...