Sallanınca kapanan bilgisayar patlayabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Winner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 60
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar
Hocam hiç sallamasam bir şey olur mu? Sallayınca kapanıyor çünkü.
Sallanırken kapanma videosu var mı? Hiç rastlamadım çünkü böyle bir şeye.

Sallanırken kapanma videosu var mı? Hiç rastlamadım çünkü böyle bir şeye.
Sistem özellikleri nedir? Şöyle şey de olabilir, anakart kasanın metaline direkt temas ediyor olabilir mi?

Kanka panik yapma sakin ol. Patlamaz bilgisayarın, PSU'da arıza vardır arkadaşın dediği gibi.
Hocam 2 ay dayanır mı? Sınav üzeri nereden yeni PSU alırım bütçem yok.

Sistem özellikleri nedir? Şöyle şey de olabilir, anakart kasanın metaline direkt temas ediyor olabilir mi?
RTX 4060
i5 13400F
MSI anakart.
Hocam kasada hiçbir şeye ellemedim.

RTX 4060
i5 13400F
MSI anakart.

Hocam kasada hiçbir şeye ellemedim.
Kasaya ellemekten çekiniyor musun? Elini toprağa bastırıp statik elektriği atsan, sonra kasayı ellesen sıkıntı olmayacak. Ama her şeyden önce PSU şarteli 0 konumunda olmalı. Anakarttaki bütün kabloları çıkartıp yeniden takmak gerekli.

PSU'nun markası neydi kanka? Ucuz PSU'lar genelde sorun çıkarmaya başlıyor 2-3 yıllık kullanımın ardından. Kaliteli bir PSU'ya geçersen böyle sorunlar yaşamazsın diye düşünüyorum. Bağlantı noktalarında da sorun olabilir, anakarta bağlanan bazı parçaların bağlantısı düzgün değilse de olur. Özellikle PSU ve RAM'ler de sıkıntı varsa bu dediğin şey olur.

Kasaya ellemekten çekiniyor musun? Elini toprağa bastırıp statik elektriği atsan, sonra kasayı ellesen sıkıntı olmayacak. Ama her şeyden önce PSU şarteli 0 konumunda olmalı.
Hocam kablolardan hiç anlamam.

Hocam kablolardan hiç anlamam.
Kablolar temassızlık yapıyor diye düşünüyorum. Önce 24 pin kablosunu yani PSU'dan anakarta giden kabloyu sök tak yap. YouTube videolarından izleyerek yaparsın. Bir saniye bulursam atayım.

Hocam bilmiyorum ki PSU hakkında hiçbir bilgim yok.

@Winner Videoyu izle. Kablolardan anlamıyorum diye bir şey yok Tabii sistem açıkken çıkarmak gibi çılgınlık olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…