Kanka panik yapma sakin ol. Patlamaz bilgisayarın, PSU'da arıza vardır arkadaşın dediği gibi.
Hocam 2 ay dayanır mı? Sınav üzeri nereden yeni PSU alırım bütçem yok.

Sistem özellikleri nedir? Şöyle şey de olabilir, anakart kasanın metaline direkt temas ediyor olabilir mi?
RTX 4060
i5 13400F
MSI anakart.
Sistem özellikleri nedir? Şöyle şey de olabilir, anakart kasanın metaline direkt temas ediyor olabilir mi?
Hocam kasada hiçbir şeye ellemedim.

RTX 4060
i5 13400F
MSI anakart.

Hocam kasada hiçbir şeye ellemedim.
Kasaya ellemekten çekiniyor musun? Elini toprağa bastırıp statik elektriği atsan, sonra kasayı ellesen sıkıntı olmayacak. Ama her şeyden önce PSU şarteli 0 konumunda olmalı. Anakarttaki bütün kabloları çıkartıp yeniden takmak gerekli.

PSU'nun markası neydi kanka? Ucuz PSU'lar genelde sorun çıkarmaya başlıyor 2-3 yıllık kullanımın ardından. Kaliteli bir PSU'ya geçersen böyle sorunlar yaşamazsın diye düşünüyorum. Bağlantı noktalarında da sorun olabilir, anakarta bağlanan bazı parçaların bağlantısı düzgün değilse de olur. Özellikle PSU ve RAM'ler de sıkıntı varsa bu dediğin şey olur.

PSU'nun markası neydi kanka? Ucuz PSU'lar genelde sorun çıkarmaya başlıyor 2-3 yıllık kullanımın ardından. Kaliteli bir PSU'ya geçersen böyle sorunlar yaşamazsın diye düşünüyorum. Bağlantı noktalarında da sorun olabilir, anakarta bağlanan bazı parçaların bağlantısı düzgün değilse de olur. Özellikle PSU ve RAM'ler de sıkıntı varsa bu dediğin şey olur.
Hocam bilmiyorum ki PSU hakkında hiçbir bilgim yok.