mniways

Uzman
Turkcell Superonline kullanıyoruz, ev 2+1 ve modemse küçük odada. Salonla arasında 7 adım falan olsa da salonda neredeyse hiç intermet çekmiyor. Xiaomi'nin sinyal güçlendiricisini 2 kere aldım bir işe yaramadı, biraz daha pahalı ürünleri de işe yaramadığını söyleyenler olduğundan almaya pek yanaşmadım. Pek anlamadığımdan soruyorum, Ethernet kablosu kendi odama salondan geliyor. Salonda Ethernet kablosunu çoğaltsam, oraya da bir modem bağlasam düzelir mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde, modern evlerde her odada, salonda, ethernet portu bulunur. Tek bir modemden odalara dağıtırsın. Oradan istersen kabloyla alır, istersen mesh sistem kurarsın, kabloluyu kablosuza çevirirsin. Modern ev derken yeni evlerden bahsediyorum, kimse yanlış anlamasın. Ben de 40 senelik evde oturuyorum. :rofl:
Şimdi eğer böyle bir imkan yoksa, kablosuz çoğaltıcı alınıp şansınızı deneyebilirsiniz. Bende TP Link var, salona koydum, yatak odasında hiç çekmeyen internet için biraz fayda etti. Ama işin kitabına uygun değil. Çünkü kabloyla dağıtmıyorum. :rofl:

Router aliyorsun, modemden basliyorsun duvara civiyle sabitleyerek istedigin odaya kadar kablo cekiyorsun, kabloyu router'a bagliyorsun. Tebrikler, odanda yeni bir modem oldu.

Duvardaki ethernet kablosu nasil calisiyor bilmiyorum. Bizim evde yok, binanin girisinden modeme kadar kablo geliyor:rofl: Mantik ayni. Router'a kablo takarsan internet hizinda kayda deger azalma olmadan istedigin odaya modem cekmis olursun.

Normalde, modern evlerde her odada, salonda, Ethernet portu bulunur. Tek bir modemden odalara dağıtırsın. Oradan istersen kabloyla alır, istersen mesh sistem kurarsın, kabloluyu kablosuza çevirirsin. Modern ev derken yeni evlerden bahsediyorum.

Router aliyorsun, modemden basliyorsun duvara civiyle sabitleyerek istedigin odaya kadar kablo cekiyorsun, kabloyu Router'a bagliyorsun. Tebrikler, odanda yeni bir modem oldu.

İşte bizim evde az daha erken yapılsaymış kerpiçten yapacaklarmış herhalde. Modeme gelen Ethernet salondan gelip direkt yerden benim odaya geliyor. Modemden çekmek yerine direkt kabloyu salonda çoklamayı düşünmüştüm tabii modemin hızına etki etmeyecekse.

Son düzenleme: