wenJa97

Uzman
Merhaba, salondaki duvar prizine kablolu bağlandığımda internet hızım normal gözüküyor 100 Mbps ama şu an farklı bir odaya geçtim ve oradaki DSL'den kablo çektiğimde 20'ye düşüyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Sorunuzu anlamadım. Modem hangi odada? Kabloyu modeme mi bağlıyorsunuz yoksa evde modemden duvara bağlı bir altyapı mı var?

Şu anda modem benim bulunduğum odada. DSL kablosunu buradaki prize taktığımda internet hızım 20 Mbps civarında oluyor. Ancak aynı işlemi salondaki prizde yaptığımda hızda herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Priz dediğim attığım görseldeki şey. Ne deniliyor bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 1744977743784.webp
    1744977743784.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 50
Şu anda modem benim bulunduğum odada. DSL kablosunu buradaki prize taktığımda internet hızım 20 Mbps civarında oluyor. Ancak aynı işlemi salondaki prizde yaptığımda hızda herhangi bir sorun yaşamıyorum.

Priz dediğim attığım görseldeki şey. Ne deniliyor bilmiyorum.
Hocam grancrest'in dediği gibi tesisatçılar hata yapmış olabilir, en rahatı birkaç metrelik uzun bir kablo alıp kullanmak.

Yani her telefon prizi aynı hız vermemekte doğru mu anladım? Peki diğer odaya göre daha yavaş olmasının nedeni kablo kalitesi midir ve ya yanlış bir bağlantı mı?

Yanlış bağlantı değil parazit veya temassızlık olabilir. Modem yeri değiştirme sebebiniz Wi-Fi çekim gücü mü?