Dostum, genele kim giriyor? Solcu gazetenin kaynakları mı? O kadar çalışınca ister istemez bir samimiyet oluşuyor. Nihayetinde insanlar yani. Oradaki çalışma şartlarını görsen inanmazsın; adam yanında 10 yaşında çocuğa neler taşıtıyor, ne şartlarda çalışıyorlar. Yani bak, ikimiz de Türkiye'deki Suriyelilerin gitmesi tarafındayız, sadece fikirlerimiz farklı. Her neyse, uzatmaya gerek yok. Umarım ben haklı çıkarım ve ülkemiz prime dönemine yavaş yavaş döner.
Umarım haklı çıkarsınız ama ülkemizin o prime dönemine dönmesine 10-15 senesi var. Benim gençliğim elimden gittikten sonra prime dönemine dönse ne olur dönmese ne olur.
Büyük bir çoğunluk ne yazıkki geri dönmeyecek. Burada Suriyede bulamadıkları imkanları buldular,iş kurdular esnaf oldular. Kimse altın yumurtlayan tavuğunu bırakıp enkazlar diyarı Suriye'ye dönmez.
Hiçbir suriyeliye ekmegin ve suyun bedava verildigini gormedim. Havanin da Turke parayla verildigini gormedim. Yine herhangi bir Türk vatandasinin sağlıga para odedigini de gormedim. Bence birileri daha gormedi ama gördüm diyor.
Hatta bir şey daha ekleyeyim, bize bedava olan üniversite eğitimi Suriyeliye, düzgün bir universitede yillik 500 bin liralari bulabiliyor.
2 tanesi Suriyeli olmak üzere onlarca yabanci arkadaşım var. Büyük bir yardım kurulusunda kurucunun tanidigi olarak bizzat gonullu çalıştım. Yine onlarca yabanci uyrukli tanidigim var. Gerek memlekette gerekse yasadigim şehirde Suriyeliler başta olmak üzere yabancilarin yoğun olduğu bolgede yasiyorum. Hem Yozgat hem Sorgun, hem de Keçiören Belediyesi'nde hatri sayilir derecede tanidiklarim var.
Ilk yıllarda yardım yapilsada şu an sizin bizim gibi yasiyorlar benim cevremdekiler. Şu an yardım alanlar da Suriyeli olduklari için değil fakir olduklari için (supheli) yardım aliyorlar.
Devletten elimize belge gecmedigi sürece birbirimizi yemenin anlamı yok.
Büyük bir çoğunluk ne yazıkki geri dönmeyecek. Burada Suriyede bulamadıkları imkanları buldular,iş kurdular esnaf oldular. Kimse altın yumurtlayan tavuğunu bırakıp enkazlar diyarı Suriye'ye dönmez.