DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Telefonun RAM sınırı sebebiyle 80 kare civarından 135 kare civarına revize etmeyi başardım. Sonuç olarak toplanda:

10 sn x 135 kare = 22.5 dakika uzun pozlama.

PSX_20250731_193110.webp

1000248234.webp

Tepeye doğru yükselmesini bekledim, toplanan 255 civarı bir kare kaydettim. Şimdilik bu kadarını işlemeyi basardim. Kareye Andromeda'yı da dahil ettim.

Uzay ne kadar harika bir şey...foğtoraflar inanılmaz. Kutuplara gidip bu güzellikleri görebilmeyi diliyorum.(yıldızları yani)

Gece 1-2 arası atmosferin en ince oldugu zamanlarda, tam tepede oluyor. Azıcık ışıklardan kaç, köye falan gittiğinde 20 dakika civari hic ışığa bakmadan karanlıkta dur, rahatlıkla görürsün :)

Gece 1-2 arası atmosferin en ince oldugu zamanlarda, tam tepede oluyor. Azıcık ışıklardan kaç, köye falan gittiğinde 20 dakika civari hiç ışığa bakmadan karanlıkta dur, rahatlıkla görürsün :)

Şehrin merkezindeyim hocam. Hiç öyle bir imkanım yok ama bir gün çöle veya şehirden, ışıktan çok uzakta sessizliğin içinde bir yere gidip yıldızlar altında beyaz çikolata ve mangalda çay yapıp keyif çatacağım:D

Gece 1-2 arası atmosferin en ince oldugu zamanlarda, tam tepede oluyor. Azıcık ışıklardan kaç, köye falan gittiğinde 20 dakika civari hiç ışığa bakmadan karanlıkta dur, rahatlıkla görürsün :)

Bu arada siz bunları bir telefon uygulaması ile çekiyorsunuz yoksa gerçekten bunlar gözle gözüküyor mu?

Şehrin merkezindeyim hocam. Hiç öyle bir imkanım yok ama bir gün çöle veya şehirden, ışıktan çok uzakta sessizliğin içinde bir yere gidip yıldızlar altında beyaz çikolata ve mangalda çay yapıp keyif çatacağım:D

Yılanlara, yaban domuzlarına, akreplere ve çakallara dikkat et. Özellikle yaban domuzu gozu hiçbir sey görmeden seni öldürmeye odaklanıyor. Çekim yaparken ödüm patlıyor.

Uyarayım, çıplak gözle karanlıkta cok guzel yıldız görürsün ama boyle renkli parlak bir görüntü için ben en azindan 100-150 arasi fotoğraf cekiyorum yani gitmişken yanında bir de küçük masa tripodu falan götür ki telefonla küçük bir 30 saniyelik pozlama yaparsın :)

Bu arada siz bunları bir telefon uygulaması ile çekiyorsunuz yoksa gerçekten bunlar gözle gözüküyor mu?

Makineyle çekiyorum ben bunları. Telefonla ds çekmek mümkün. Sadece cok fotoğraf cekip birlestirmek gerekiyor ama hızlıca bi pozlama da yapabilirsin.

Yukarida yazdığım uzere, bu kadar net görmen biraz zor çünkü, beyini ve gözleri analog gibi düşün; eğer dijital olsaydı göz yaklaşık olarak 3200 ISO civarına en ekstrem şartlarda çıkardı diyebiliriz ki ben bunları 12.800 ISO 10 sn x 135 = 22.5 dakikalık sensore ışık toplamaya es değer sekilde çektim :)

Yılanlara, yaban domuzlarına, akreplere ve çakallara dikkat et. Özellikle yaban domuzu gozu hiçbir şey görmeden seni öldürmeye odaklanıyor. Çekim yaparken ödüm patlıyor.

Uyarayım, çıplak gözle karanlıkta cok guzel yıldız görürsün ama boyle renkli parlak bir görüntü için ben en azindan 100-150 arasi fotoğraf cekiyorum yani gitmişken yanında bir de küçük masa tripodu falan götür ki telefonla küçük bir 30 saniyelik pozlama yaparsın :)

Makineyle çekiyorum ben bunları. Telefonla DS çekmek mümkün. Sadece cok fotoğraf cekip birlestirmek gerekiyor ama hızlıca bir pozlama da yapabilirsin.

Yukarida yazdığım uzere, bu kadar net görmen biraz zor çünkü, beyini ve gözleri analog gibi düşün; eğer dijital olsaydı göz yaklaşık olarak 3200 ISO civarına en ekstrem şartlarda çıkardı diyebiliriz ki ben bunları 12.800 ISO 10 sn X 135 = 22.5 dakikalık sensore ışık toplamaya es değer sekilde çektim :)

Foğtoraf çekerken ne sorunlarla karşılaşıyormuşsunuz meğer. Saygımı kazandınız:Drenkli gazları gözüm görmese bile o yıldızları görmek bile benim için yeterli olur galiba...tebrik ederim cidden. İşiniz sandığımdan daha zormuş.

Foğtoraf çekerken ne sorunlarla karşılaşıyormuşsunuz meğer. Saygımı kazandınız:Drenkli gazları gözüm görmese bile o yıldızları görmek bile benim için yeterli olur galiba...tebrik ederim cidden. İşiniz sandığımdan daha zormuş.

Tesekkur ediyorum hocam :) oyle maalesef. Forumda hesabını kapatıp giden birkaç arkadaş oldu, onlar da teleskopla uzay çekiyordu ama çoğu ormanlık alanlara gidemedikleri icin bu tarz görüntülere cok ulaşamadilar. Ben de yaz ayında hazır köye gelmişken hergunu değerlendirmeye çalışıyorum.

Sarj bitmeden cekme derdi, ışık derdi, hani en iyi saati ve konumu ayarlayinca bir de yabani bir hayvan var mi yok mu, çakallar uluyor ödüm kopuyor falan filan. Köpeğim var özellikle domuz ve çakal konusunda eğitimli, ben avcı değilim ama koy yerinde ailem icin cok önemli tabii, onu yanıma alıyorum çoğunlukla cunku o önden keşif yapiyor. Guvenli oldugu sürece gidiyorum ben de. Bu kadar fotoğrafı çekerken bir yere oturunca acaba yılan falan gelir mi diye ödüm kopuyor.

1 ay once gece sifir ışıkta yürürken kopek önden gitmişti, bayagi havlama sesleri falan geldi kopegi hemen geri çektim kaçtık oradan. Çakal sürüleri aç olduğunda köpekleri falan pusuya dusurebiliyor.

Teşekkür ediyorum hocam :) oyle maalesef. Forumda hesabını kapatıp giden birkaç arkadaş oldu, onlar da teleskopla uzay çekiyordu ama çoğu ormanlık alanlara gidemedikleri icin bu tarz görüntülere cok ulaşamadilar. Ben de yaz ayında hazır köye gelmişken her günu değerlendirmeye çalışıyorum.

Şarj bitmeden cekme derdi, ışık derdi, hani en iyi saati ve konumu ayarlayinca bir de yabani bir hayvan var mi yok mu, çakallar uluyor ödüm kopuyor falan filan. Köpeğim var özellikle domuz ve çakal konusunda eğitimli, ben avcı değilim ama koy yerinde ailem icin cok önemli tabii, onu yanıma alıyorum çoğunlukla cunku o önden keşif yapiyor. Guvenli oldugu sürece gidiyorum ben de. Bu kadar fotoğrafı çekerken bir yere oturunca acaba yılan falan gelir mi diye ödüm kopuyor.

1 ay once gece sifir ışıkta yürürken kopek önden gitmişti, bayagi havlama sesleri falan geldi kopegi hemen geri çektim kaçtık oradan. Çakal sürüleri aç olduğunda köpekleri falan pusuya dusurebiliyor.

Bayağı cesurmuşsunuz hocam. Bu işi hobi olarak yapıyorsanız daha da cesur olursunuz gözümde:Dhobi olarak yapıyorsunuz değil mi?