Detaylar
Kim cevapladı?Köyde falan mı çektiniz hocam?
Bayağı düşük ışık lazım, ellerinize sağlık bayağı iyi çekim.
Son düzenleyen: Moderatör:
DarthGorsoy
Bilgin
Köyde falan mı çektiniz hocam?
Yorumun icin teşekkürler. Evet, köyde cektim. Yakınımin düğünü icin çekim vs. yapacağım, İstanbul'a geçmeden once koye uğrayayım bir dedim. Birkaç kare bir seyler cekmis bulundum bu zamanda.
Çok hoş. Ayarlar nedir acaba?
DarthGorsoy
Bilgin
Tesekkurler. 6400 ISO, 10sn x 50 fotoğraf olmasi lazım.
50 fotoğraf ne alaka? Hepsini birleştirme mi yapıyorsunuz? Yani tek fotoğraf değil mi gördüğümüz?Tesekkurler. 6400 ISO, 10sn x 50 fotoğraf olmasi lazım.
DarthGorsoy
Bilgin
50 fotoğraf ne alaka? Hepsini birleştirme mi yapıyorsunuz? Yani tek fotoğraf değil mi gördüğümüz?
Uzay fotoğraflarında tek kare çekmeyi uzun süre önce bıraktım. Aslında gördüğün tek fotoğraf fakat üst üste istiflenmiş 50 kare. Derin uzay objeleri icin 500 / 1500 fotoğraf falan birlestiriyorum. Geniş açıda 50 / 135 / 150 arası. Işık kirliliğine ve gürültüye karşı görüntüyü net ortaya çıkartıyor.
Peki birleştirme olayını nasıl yapıyorsun? Basit bir şey mi? Ben İzmir'de çektim ve ışık kirliliği çok yüksek maalesef. Böyle çıkıyor. 1-2 ay içinde köye gideceğim. Orada çok iyi şeyler çıkacağını düşünüyorum.Uzay fotoğraflarında tek kare çekmeyi uzun süre önce bıraktım. Aslında gördüğün tek fotoğraf fakat üst üste istiflenmiş 50 kare. Derin uzay objeleri icin 500 / 1500 fotoğraf falan birlestiriyorum. Geniş açıda 50 / 135 / 150 arası. Işık kirliliğine ve gürültüye karşı görüntüyü net ortaya çıkartıyor.
Foto maalesef kalitesiz geliyor. Bende net her şey.
Dosya Ekleri
DarthGorsoy
Bilgin
Peki birleştirme olayını nasıl yapıyorsun? Basit bir şey mi? Ben İzmir'de çektim ve ışık kirliliği çok yüksek maalesef. Böyle çıkıyor. 1-2 ay içinde köye gideceğim. Orada çok iyi şeyler çıkacağını düşünüyorum.
Foto maalesef kalitesiz geliyor. Bende net her şey.
Daha ilerisi icin bir rehberim var:
Temel işler için en basiti:
DSS kullanimi icin yabancı rehber izleyebilirsin. Ileride çekeceğim video.