Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
Hocam konumunuz neresi Türkiye'de böyle temiz havaya sahip yer var mı ya.
Işık kirliliğinden şehirde ayı bile zor görüyoruz artık.![]()
Köye gittikçe çekiyorum
Hangi köy hocam orası biz de yerleşelim
2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Çok iyi çekmişsiniz elinize sağlık.
Redmi telefon ile de boyle çekemek mümkün mü
DarthGorsoy
Bilgin
Hangi köy hocam orası biz de yerleşelimBöyle bir göğe bakmak insanda ne dert bırakır ne tasa
![]()
Hocam Muğla'nın Ula taraflarından kaydettim bu görüntüyü. Bortle 2-4 arası bir yer. Şehirlere göre çok iyi ama çıplak gözle bu kadar detaylı görmek için belki Bortle 1 gerekir ki onda bile gözle bu derece görmek zor. Hiç ışığa, telefona bakmadan 30-40 dakika karanlıkta oturursanız maksimum detayı anca görebilirsiniz sanırsam. Normalde bu görüntüyü almak için örneğin 10 sn pozluyorum, sonra o pozlamalardan toplam 20-30 defa yapıyorum (bu fotoğrafta öyle, normalde 100+ her zaman). En son hepsini üst üste bindirip işlenmemiş dosyayı işliyorum. İşliyorum çünkü burada detayı görebilmek için ham görüntü kaydetmemiz gerekiyor. Basit bir stack sonrası işlenmemiş hali farklı görünüyor elbette:
Çok iyi çekmişsiniz elinize sağlık.
Redmi telefon ile de boyle çekemek mümkün mü![]()
Evet, daha iyisini bile çekersin. Bu fotoğrafta az kare kaydettim, 10-13 sn x 80 ya da 100 kare çekersen arka arkaya, sonra da onları birleştirirsen çok daha iyisi çıkar.
2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Hocam Muğla'nın ula taraflarından kaydettim bu görüntüyü. Bortle 2-4 arası bir yer. Şehirlere göre çok iyi ama çıplak gözle bu kadar detaylı görmek için belki bortle 1 gerekir ki onda bile gözle bu derece görmek zor. Hiç ışığa, telefona bakmadan 30-40 dakika karanlıkta oturursanız maksimum detayı anca görebilirsiniz sanırsam. Normalde bu görüntüyü almak için örneğin 10 sn pozluyorum, sonra o pozlamalardan toplam 20-30 defa yapıyorum (bu fotoğrafta öyle, normalde 100+ her zaman). En son hepsini üst üste bindirip işlenmemiş dosyayı işliyorum. İşliyorum çünkü burada detayı görebilmek için ham görüntü kaydetmemiz gerekiyor. Basit bir stack sonrası işlenmemiş hali farklı görünüyor elbette:
Eki Görüntüle 183335
Evet, daha iyisini bile çekersin. Bu fotoğrafta az kare kaydettim, 10-13 sn X 80 ya da 100 kare çekersen arka arkaya, sonra da onları birleştirirsen çok daha iyisi çıkar.
Rehberi var mı ya da gelir mi?
DarthGorsoy
Bilgin
Esenlikler arkadaşlar. İstek üzerine mobil cihazlar için bir astro rehberi hazırlıyorum. Öncelikle şunu söylemeliyim, fark ettiğim kadarıyla birçok kişi akıllı telefonlarda astro fotoğrafçılığın pek mümkün olmadığını düşünüyormuş. Bugün bunun yanlış olduğunu ve telefonlarınızla nasıl geniş açılı uzay fotoğrafları çekebileceğinizi anlatacağım.
Işık Kirliliği
Uzayın resmini çekebilmek için bulunduğumuz noktanın şehirlere ve kalabalık noktalara göre nispeten daha az ışık kirliliğine sahip olması gerekmekte. Bazı arkadaşlar evlerinin balkonundan ya da köylerine gittiklerinde...
Işık Kirliliği
Uzayın resmini çekebilmek için bulunduğumuz noktanın şehirlere ve kalabalık noktalara göre nispeten daha az ışık kirliliğine sahip olması gerekmekte. Bazı arkadaşlar evlerinin balkonundan ya da köylerine gittiklerinde...
- DarthGorsoy
- astrofotoğrafçılık astrophotography derin uzay kullanılır nasıl nasıl kullanılır siril uzay yapılır
- Forum: Fotoğraf Sanatı