DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
1757351223981.webp

Hangi köy hocam orası biz de yerleşelim 😂Böyle bir göğe bakmak insanda ne dert bırakır ne tasa 😂

Hocam Muğla'nın Ula taraflarından kaydettim bu görüntüyü. Bortle 2-4 arası bir yer. Şehirlere göre çok iyi ama çıplak gözle bu kadar detaylı görmek için belki Bortle 1 gerekir ki onda bile gözle bu derece görmek zor. Hiç ışığa, telefona bakmadan 30-40 dakika karanlıkta oturursanız maksimum detayı anca görebilirsiniz sanırsam. Normalde bu görüntüyü almak için örneğin 10 sn pozluyorum, sonra o pozlamalardan toplam 20-30 defa yapıyorum (bu fotoğrafta öyle, normalde 100+ her zaman). En son hepsini üst üste bindirip işlenmemiş dosyayı işliyorum. İşliyorum çünkü burada detayı görebilmek için ham görüntü kaydetmemiz gerekiyor. Basit bir stack sonrası işlenmemiş hali farklı görünüyor elbette:

1757355205493.webp

Çok iyi çekmişsiniz elinize sağlık.

Redmi telefon ile de boyle çekemek mümkün mü 😀

Evet, daha iyisini bile çekersin. Bu fotoğrafta az kare kaydettim, 10-13 sn x 80 ya da 100 kare çekersen arka arkaya, sonra da onları birleştirirsen çok daha iyisi çıkar.

Hocam Muğla'nın ula taraflarından kaydettim bu görüntüyü. Bortle 2-4 arası bir yer. Şehirlere göre çok iyi ama çıplak gözle bu kadar detaylı görmek için belki bortle 1 gerekir ki onda bile gözle bu derece görmek zor. Hiç ışığa, telefona bakmadan 30-40 dakika karanlıkta oturursanız maksimum detayı anca görebilirsiniz sanırsam. Normalde bu görüntüyü almak için örneğin 10 sn pozluyorum, sonra o pozlamalardan toplam 20-30 defa yapıyorum (bu fotoğrafta öyle, normalde 100+ her zaman). En son hepsini üst üste bindirip işlenmemiş dosyayı işliyorum. İşliyorum çünkü burada detayı görebilmek için ham görüntü kaydetmemiz gerekiyor. Basit bir stack sonrası işlenmemiş hali farklı görünüyor elbette:

Eki Görüntüle 183335

Evet, daha iyisini bile çekersin. Bu fotoğrafta az kare kaydettim, 10-13 sn X 80 ya da 100 kare çekersen arka arkaya, sonra da onları birleştirirsen çok daha iyisi çıkar.

Rehberi var mı ya da gelir mi?