Bu sefer telefondan.
Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Hocam bence siz dünyada değilsiniz. Ben burada havaya baktım mı 3 5 tane yıldız var. Siz galaksiyi çekmişsiniz
.
Hocam bence siz dünyada değilsiniz. Ben burada havaya baktım mı 3 5 tane yıldız var. Siz galaksiyi çekmişsiniz.
Yani bunu çekmeniz için ya Afrika'da ya da İsveç gibi ülkelerde olmanız lazım.
Hocam bence siz dünyada değilsiniz. Ben burada havaya baktım mı 3 5 tane yıldız var. Siz galaksiyi çekmişsiniz.
Ben çekerim
Hocam Samanyolu demişken bu ne ki
- DarthGorsoy
- samanyolu x-s20
- Forum: Fotoğraf Sanatı
Son düzenleme:
efem
Uzman
Hocam super, bir ricam olacak. Tercih tamame nsize bagli, cekmis oldugunuz Shutter suresi, iso degeri, odak uzakligi, sehir icimi sehir disimi bu tur bilgileri paylasirsaniz harika olur bence, Bende Canon Eos 550D var ama yalan yok bu kadar guzel cikmamisti. Tabi bendeki lens stok lens ama orasi ayri konu, elinize saglik. Tek iyi niyet elestirim olacak. Yildizlarin rengi orijinal kalsaymis dahada guzel olur mus.
efem
Uzman
https://www.lightpollutionmap.info buradan her yerin isik kirliligi duzeyini gorebilirsiniz hocam.Yani bunu çekmeniz için ya Afrika'da ya da İsveç gibi ülkelerde olmanız lazım.
Hocam super, bir ricam olacak. Tercih tamame nsize bagli, cekmis oldugunuz Shutter suresi, iso degeri, odak uzakligi, sehir icimi sehir disimi bu tur bilgileri paylasirsaniz harika olur bence, Bende Canon Eos 550D var ama yalan yok bu kadar guzel cikmamisti. Tabi bendeki lens stok lens ama orasi ayri konu, elinize saglik. Tek iyi niyet elestirim olacak. Yildizlarin rengi orijinal kalsaymis dahada guzel olur mus.
Oncelikle merhaba hocam. Renk konusunda ne yazık ki telefondan çıkan görsellerde rengi eşlemek ve yakınlığı korumak biraz zor oluyor. Makineyle çektiğim bir gorsele bakarsanız normalde dikkat ettiğimi gorebilirsiniz:
Konu 'Samanyolu Galaksisi - Yeniden düzenlemiş ve yeniden renklendirilmiş | X-S20' https://techolay.net/sosyal/konu/sa...emis-ve-yeniden-renklendirilmis-x-s20.136290/
Link olarak paylaştığım konuya gelirsek: gövde olarak aynasız X-S20 ve lens olarak da kitlens XF16-80 F4 kullandım. Kayma sıfır olsun istediğim icin 16mm'de 300 kuralına sadık kalarak 4sn pozlama yaptım, ISO 12800 olmasi lazım. Gövde gerçekten gelişmiş bir gürültü yok etme sunuyor. Tek kare çekmedim yanlış hatırlamıyorsam 100-135 kare arasında çekim yapıp Siril üzerinden script kullanarak istifleme yaptım. Sonrasında arka plan ayırma ve renk doğruluğu arttirma çalıştım. Çıktı aldigim görseli GraXpert üzerinden denoise ederek greni yok ettim yani gürültüyü. Ön germe ve denoise bitince Adobe Photoshop açarak temiz bir eğri ayarladım ve düzeylerde oynadım. Son halini CameraRAW üzerinden güzelce işledim ve final çıktıyı aldım. Beyaz dengesi otomatik olarak cektim, RAW sonradan müdahaleyle ele geliyor çünkü.
Bu kadar hocam.
https://www.lightpollutionmap.info buradan her yerin isik kirliligi duzeyini gorebilirsiniz hocam.
Benim çektiğim yer Bortle 2 bir alandı.
https://www.lightpollutionmap.info buradan her yerin isik kirliligi duzeyini gorebilirsiniz hocam.
Teşekkür ederim işime yarayabilir.
efem
Uzman
Cok guzel hocam, tebrik ederim. Ayrica bir onerim olacak. Sequator. Basit bir kullanimi var. Astrofotografcilik icin guzel bir uygulama, noise yok etme, otomatik olarak goruntuleri ust uste bindirip daha fazla ayrintiyi ortaya cikarma gibi. Ben onceden bir kere denemistim ve sonrasinda hobiye ara vermek zorunda kaldim.Oncelikle merhaba hocam. Renk konusunda ne yazık ki telefondan çıkan görsellerde rengi eşlemek ve yakınlığı korumak biraz zor oluyor. Makineyle çektiğim bir gorsele bakarsanız normalde dikkat ettiğimi gorebilirsiniz:
Konu 'Samanyolu Galaksisi - Yeniden düzenlemiş ve yeniden renklendirilmiş | X-S20' https://techolay.net/sosyal/konu/sa...emis-ve-yeniden-renklendirilmis-x-s20.136290/
Link olarak paylaştığım konuya gelirsek: gövde olarak aynasız X-S20 ve lens olarak da kitlens XF16-80 F4 kullandım. Kayma sıfır olsun istediğim icin 16mm'de 300 kuralına sadık kalarak 4sn pozlama yaptım, ISO 12800 olmasi lazım. Gövde gerçekten gelişmiş bir gürültü yok etme sunuyor. Tek kare çekmedim yanlış hatırlamıyorsam 100-135 kare arasında çekim yapıp Siril üzerinden script kullanarak istifleme yaptım. Sonrasında arka plan ayırma ve renk doğruluğu arttirma çalıştım. Çıktı aldigim görseli GraXpert üzerinden denoise ederek greni yok ettim yani gürültüyü. Ön germe ve denoise bitince Adobe Photoshop açarak temiz bir eğri ayarladım ve düzeylerde oynadım. Son halini CameraRAW üzerinden güzelce işledim ve final çıktıyı aldım. Beyaz dengesi otomatik olarak cektim, RAW sonradan müdahaleyle ele geliyor çünkü.
Bu kadar hocam.
Benim çektiğim yer Bortle 2 bir alandı.
Ek, hocam size ulasabilecegim bir platform varmi acaba, bu yaptigim yasakmi bilmiyorum ama. Niyetim su yonde. Forumda bir konu icin ayda en fazla 2 konu acilabiliyor diye biliyorum. Bundan dolayi biraz sinirli kaliyor.