Oncelikle merhaba hocam. Renk konusunda ne yazık ki telefondan çıkan görsellerde rengi eşlemek ve yakınlığı korumak biraz zor oluyor. Makineyle çektiğim bir gorsele bakarsanız normalde dikkat ettiğimi gorebilirsiniz:
Konu 'Samanyolu Galaksisi - Yeniden düzenlemiş ve yeniden renklendirilmiş | X-S20'
https://techolay.net/sosyal/konu/sa...emis-ve-yeniden-renklendirilmis-x-s20.136290/
Link olarak paylaştığım konuya gelirsek: gövde olarak aynasız X-S20 ve lens olarak da kitlens XF16-80 F4 kullandım. Kayma sıfır olsun istediğim icin 16mm'de 300 kuralına sadık kalarak 4sn pozlama yaptım, ISO 12800 olmasi lazım. Gövde gerçekten gelişmiş bir gürültü yok etme sunuyor. Tek kare çekmedim yanlış hatırlamıyorsam 100-135 kare arasında çekim yapıp Siril üzerinden script kullanarak istifleme yaptım. Sonrasında arka plan ayırma ve renk doğruluğu arttirma çalıştım. Çıktı aldigim görseli GraXpert üzerinden denoise ederek greni yok ettim yani gürültüyü. Ön germe ve denoise bitince Adobe Photoshop açarak temiz bir eğri ayarladım ve düzeylerde oynadım. Son halini CameraRAW üzerinden güzelce işledim ve final çıktıyı aldım. Beyaz dengesi otomatik olarak cektim, RAW sonradan müdahaleyle ele geliyor çünkü.
Bu kadar hocam.
Benim çektiğim yer Bortle 2 bir alandı.