Şampiyonlar Ligi günün programı

8372

Üstün
Makaleler
8
19.45 - Juventus - PSV - Tabii Spor
19.45 - Young Boys - Aston Villa TRT1 - Tabii
22.00 - Bayern Münih - Dinamo Zagreb - TRT1 - Tabii
22.00 - Milan - Liverpool - Tabii Spor 1
22.00 - Real Madrid - Stuttgard - Tabii Spor
22.00 - Sporting CP - Lille - Tabii Spor 1

Tahminlerim şu yönde:
Juventus
Aston Villa
Bayern Münih
Milan
Real Madrid
Lille.

Sporting ve Liverpool'un kazanacağını düşünüyorum ben.

Galatasaray yönetimi sayesinde Türkiye ligini, UEFA sayesinde Avrupa kupalarını artık takip etmeyeceğim için hiç ilgimi çekmiyor. ŞL yeni formatı tamamen kendi ligini kurmak isteyen bazı takımların bundan vazgeçmesi için hazırlanmış. Düşük bütçedeki takımların sürpriz yapma imkanını eskisinden bile kat kat daha azaltacak şekilde düzenlenmiş. Daha fazla sayıda maç yapılsın, maç sayısı artınca diğer takımların sürpriz yapma şansı düşsün, organizasyon bütçesi artsın, tepedeki 10 takım hariç kalanların içinden geçilsin de ödülün neredeyse tamamı sadece tepe takımlara kalsın diye yapılmış ucube bir format.

Seyir zevkinin artacağı gerçeğini değiştirmiyor ama.

Seyir zevkinin artacağı gerçeğini değiştirmiyor ama.
Bazı şeyler bence seyir zevkinden önce geliyor. Bir takımın 3-4 yılda bir de olsa bu ligde ve ülke liglerinde sürpriz yapması beni daha fazla heyecanlandırıyor. Bundan sonra sürpriz yok, artık bir kulübün bu top seviyedekilerin arasına girme ihtimali de kalmıyor çünkü maddi dengesizliği daha da artırıyor. Yakın gelecekte durum tamamen o kendi ligini kurmak isteyen kulüplerin istediği gibi olacak, ne liglerde ne bu kupalarda hiçbir sürpriz olmayacak. Kalan kulüpleri de kapatıp gitsinler o zaman.

Tuttuğun ya da desteklediğin takım 9-24 arasına giremiyorsa 36 takımdan, zaten izleme. Ilk 8 direk son 16'ya kalıyor, 9-24 arasındakiler 2 ayaklı eleme maçı yapıyor.

Tuttuğun ya da desteklediğin takım 9-24 arasına giremiyorsa 36 takımdan, zaten izleme.
Kesinlikle katılmıyorum. O zaman yerel ligleri de kapatsınlar, senin mantığına göre küçük kulüplere yükselme şansı da vermiyorken boşuna para aktarmaya gerek yok. Seyirciler de ezik takımları desteklemesinler, her şeyi olduğu gibi onu da paraya kurban edelim. Onlar da büyük takımları tutmak zorunda olsunlar, bu haksız rekabet isteyen kulüpler ekstradan ürün satışı parası da kazansın...

Top 10-12 takım için ŞL dizayn edileceğine bu takımlar yılda 4'er defa birbirleriyle lig usulü oynayıp en fazla puan alana kupa versinler. Çok değil 20 yıl kadar sonra böyle olacak zaten, bu formatın kendi ligini kurmak isteyen kulüplerin talep ettiği şeyden ne farkı var? İşi götüreceği nokta bu. Alt bütçedeki takımlara yükselme şansı vermemeyi nasıl bu kadar olması gereken şey gibi görüyorsunuz anlamıyorum. Herkes paraya ve güce tapmak zorunda mı? Niye bunu yapmayan insanların desteklediği kulüplere çöp muamelesi yapılmasını ve federasyon eliyle yükselme şanslarının elinden alınmasını normal karşılayalım?

Son düzenleme:

Alt bütçedeki takımlar nasıl yükselecek ya? Bir Kasımpaşa nasıl Real Madrid'le başa çıksın? İstediğin kadar yatırım yap, istediğin kadar alt yapı desteği ver. Dediğinin imkanı yok. Nasıl diğer ligde de olay buysa bizde de bu.

Adamların zaten yayın geliri yok. Yayın geliri ne demek? Takımı tutan ne kadar kişi var ise o kadar yayın geliri elde eder yayıncı kuruluş. Sallıyorum Kasımpaşa - Adanaspor'u izleyen kişi sayısıyla, Kasınpaşa - Fenerbahçe maçını izleyen kişi sayısı aynı olabilir mi?

Senin kafana göre herkes ligtv alsın, bütün maçları izlesin, bütüb kulüpler aynı yayın gelirine sahip olsun falan... Çok ters düşünüyorsun bence.

Bir kulübü düzgün yönetsen bile 10-15 yılda yükselme imkanı tamamen ortadan kalkıyor. Borussia Dortmund diye bir kulüp 60'lardan itibaren en az 30 yıl piyasada yoktu. 90'ların ortasından sonra bu kulüp Bundesliga kazanma ihtimali olan ve bu sayede gelirlerini artırıp ŞL'de de başarılı olmasını sağlayacak oyuncuların tercih edebileceği bir kulüp oldu. 1980'lere dönsen bu dediğinin aynısını Dortmund için de diyecektin. Bu format Borussia Dortmund gibi yerel takımların bile bundan sonra o kupayı alma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Porto, Monaco, Ajax, Valencia gibi başarılı dönemler görmüş kulüpleri de bir daha asla bu seviyede görmeyeceğimizi kesinleştiriyor. Daha ufak kulüpler için dönemsel başarı şansı bırakmıyor. Artık Bundesliga'daki 1 takım, Premier Lig'deki 4-5 takım, İspanya'daki 2 takım, Fransa'daki 1 takım, İtalya'daki 2 belki 3 takım hariç başka hiçbir kulüp bu düzeye gelemeyecek bu format yüzünden. Eskiden sürpriz görme sıklığı yüzdesi %25 falansa bundan sonra %5 bile olmayacak.

Hocam bahsettiğin kulüp 55-56, 56-57, 62-63 te falan şampiyon olmaya başladı ve Almanya'nın en köklü kulübü. Ama yine de sen bilirsin. Tartışmaya giremeyeceğim. Ben zevk alıyorum izleyeceğim, sen izleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…