Bütçe
30000

kaan0513

Uzman
Merhaba arkadaşlar elimde Samsung 2K OLED G6 monitör var. 4070 Ti super ekran kartı ile kullanmak için 4K OLED G8'e Geçilir mi? FPS açısından sıkıntı olur mu? Üstüne 8-9k gibi bir ücret ödeyeceğim mevcut ektan kartımla geçmek 4K ya geçmek mantıklı mı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet mantıklı, G81F alınabilecek en iyi F/P monitör şu anda OLED olarak 27" versiyonu.

DLSS Perf kullanırsın gene de görüntü çok bozulmaz 27" olduğu için büyük ihtimalle.

Merhaba arkadaşlar elimde Samsung 2K OLED G6 monitör var. 4070 Ti super ekran kartı ile kullanmak için 4K OLED G8'e Geçilir mi? FPS açısından sıkıntı olur mu? Üstüne 8-9k gibi bir ücret ödeyeceğim mevcut ektan kartımla geçmek 4K ya geçmek mantıklı mı sizce?
Bana kalırsa gerek yok hocam. Tabi 4K ayrı keyifli ama yani 10K fiyat farkı verecek olsam 4070Tİ kartından 5070Tİ veya 5080'e geçmek için harcardım.

Bana kalırsa gerek yok hocam. Tabi 4K ayrı keyifli ama yani 10K fiyat farkı verecek olsam 4070Tİ kartından 5070Tİ veya 5080'e geçmek için harcardım.
Hocam sistemi yavaş yavaş 4k ya çekmek gibi bir düşüncem vardı aslında. Şimdi monitörü alsam 6000 serisi çıktığında da 6080 ile devam eder 4k oled oynarım diye düşünmüştüm

4K işi biraz bütçe işi. Eğer düzenli her nesil veya maximum 2 nesilde bir sağlam ekran kartı ve sistem upgrade'i yaparım diyorsan 4K olur onun dışında çok fazla gerek yok bana kalırsa daha 1440P dahi tam oturmamış çoğu kullanıcı 1080P kullanıyor zaten ama olabilir bütçen varsa niye olmasın. Genede Ben 1440P'de yüksek FPS ve daha akıcı bir deneyimi 4k yerine tercih ederim.

4K işi biraz bütçe işi. Eğer düzenli her nesil veya maximum 2 nesilde bir sağlam ekran kartı ve sistem upgrade'i yaparım diyorsan 4K olur onun dışında çok fazla gerek yok bana kalırsa daha 1440P dahi tam oturmamış çoğu kullanıcı 1080P kullanıyor zaten ama olabilir bütçen varsa niye olmasın. Genede Ben 1440P'de yüksek FPS ve daha akıcı bir deneyimi 4k yerine tercih ederim.
4070ti super ekran kartı var 6000 serisinde kart değiştirmesem bile beni şu haliyle 3 yıl rahat götüreceğini düşünüyorum. 2k da kalırsam bu süre daha da uzar fakat görüntü kalitesi keskinliği beni cezbediyor. Bir de almayı düşündüğüm g8 oled g81sf modelinin için kaplaması çok agresif olduğu gibi şikayetler okudum. Biraz da bundan kararsız kaldım.

4070 Ti super ekran kartı var 6000 serisinde kart değiştirmesem bile beni şu haliyle 3 yıl rahat götüreceğini düşünüyorum. 2K da kalırsam bu süre daha da uzar fakat görüntü kalitesi keskinliği beni cezbediyor. Bir de almayı düşündüğüm G8 OLED G81sf modelinin için kaplaması çok agresif olduğu gibi şikayetler okudum. Biraz da bundan kararsız kaldım.

2K fazlasıyla keskin olacak. Bana kalırsa renk kalitesi daha önemli o noktadan sonra.

2K fazlasıyla keskin olacak. Bana kalırsa renk kalitesi daha önemli o noktadan sonra.
Ekran kartı dışında başka bir şeyi upgrade etmeye gerek yok. 7600x kullanıyorum ve 2k'dan 4k'ya geçeceğim 4070 ile. Dlss ve fg gayet yeterli. Ekran kartımı ben de 6000 serisi ya da amd üst düzey kart çıkartırsa onunla değiştireceğim.

Ayrıca 1440p (2k) artık neredeyse standart oldu. Rekabetçi oynayanlar dışında çok da yok 1080p oynayan. 1080p oynayan, hiç geliri olmayan zar zor sistem toplayanlar için var günümüzde.

Ekran kartı dışında başka bir şeyi upgrade etmeye gerek yok. 7600x kullanıyorum ve 2k'dan 4k'ya geçeceğim 4070 ile. Dlss ve fg gayet yeterli. Ekran kartımı ben de 6000 serisi ya da amd üst düzey kart çıkartırsa onunla değiştireceğim.

Ayrıca 1440p (2k) artık neredeyse standart oldu. Rekabetçi oynayanlar dışında çok da yok 1080p oynayan. 1080p oynayan, hiç geliri olmayan zar zor sistem toplayanlar için var günümüzde.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum, bir de öğrenci indirimiyle 4k oled 31k ya bence çok iyi fiyata gelecek. Mevcut monitöre 10k ekleyerek daha iyi bir görüntü alacağım