Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Normal bir M.2 DRAM'li SSD fiyatları 1.500 liranın altına düşmüş. İki diskten birisini daha fazla eskitmeyi düşünüyorum. Artık SATA SSD'lerin kalmaması yüzünden bence M2 olanı kullanıp eskitmek daha iyi gibi. Video editleme işinde kullanacağım.

@Caner Uncu

Son düzenleme:
Benim ata HDD ve disket okuyucum duruyor kaya gibi. Micron 3400 de sağlammış ama 600 TBW veri yazma ömrü var, Samsung'un 250. render işinde zaten Micron bayağı hızlı olur senin için. Şimdiden kolay gelsin.

Micron 3400 ile Crucial P5 Plus aynı disk. Yani Samsung 870 EVO ile Micron 3400'ü performans olarak karşılaştırmak zaten mantıklı değil, Micron her şekilde daha iyi. Değer konusuna gelirsek, yani güncel piyasa fiyatına bakarak değer biçmek mantıklı değil açıkçası. Klasik araba değil sonuçta.

Micron 3400 > 870 EVO.

@X99, TBW aslında direkt veri yazma ömrü değil. Üreticinin sana sunduğu garanti. Yani 3 veya 5 sene garantinin yanı sıra bu kadar da yazma garantisi veriyorum, hangisi önce dolarsa diyor. Veri yazma ömrü deyince bu kadar veri yazdıktan sonra SSD ölür gibi anlaşılıyor. TBW değerinin kat kat üzerinde veri yazılabiliyor. Günümüzdeki NAND'lar iyi.

Micron 3400 ile Crucial P5 Plus aynı disk. Yani Samsung 870 EVO ile Micron 3400'ü performans olarak karşılaştırmak zaten mantıklı değil, Micron her şekilde daha iyi. Değer konusuna gelirsek, yani güncel piyasa fiyatına bakarak değer biçmek mantıklı değil açıkçası. Klasik araba değil sonuçta.

Micron 3400 > 870 EVO.

@X99, TBW aslında direkt veri yazma ömrü değil. Üreticinin sana sunduğu garanti. Yani 3 veya 5 sene garantinin yanı sıra bu kadar da yazma garantisi veriyorum, hangisi önce dolarsa diyor. Veri yazma ömrü deyince bu kadar veri yazdıktan sonra SSD ölür gibi anlaşılıyor. TBW değerinin kat kat üzerinde veri yazılabiliyor. Günümüzdeki NAND'lar iyi.
Benim ana disk 2TB P5 Plus. O zaman fark ettirmeden iki tane P5 Plus var mış kasada :D

Benim ana disk 2TB P5 Plus. O zaman fark ettirmeden iki tane P5 Plus var mış kasada :D
Evet, zaten Crucial Micron çatısı altında üretim yapıyor.

Micron diskler genel olarak dizüstü bilgisayarlarla birlikte geliyor ama bazı modeller böyle ayrıca da satılabiliyor. Güzel disktir.