Abdullah BİÇEN

Gelişen
Merhaba arkadaşlar, sistemim şu şekilde:
  • Anakart: MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi
  • Depolama: Samsung 9100 Pro 1TB SSD (Windows kurulu) + Samsung 9100 Pro 2TB SSD.
  • Ekran kartı: Palit GameRock RTX 5080.
  • RAM: G.Skill Trident Z5 royal Silver 6000 MHz CL28.
  • Monitör: ASUS ROG STRIX XG27ACMG 27" HDR Gaming Fast IPS FreeSync Premium, G-Sync uyumlu, 2560x1440, 1 ms, 270 Hz, 400 cd/m², DP bağlantı.
Bilgisayar açılış süresi yaklaşık 21 saniye sürüyor. GTA 5 açtığımda ise oyun sürekli göz kırpıyormuş gibi yanıp sönüyor; bir tepki gecikmesi var ve monitörde Windows masaüstü ya da Valorant'ın giriş efektleri bile 480p kalitesinde gibi hissettiriyor. Görüntü canlı değil, HDR'yi açtım düzelmedi, NVIDIA kontrol panelinden kalite ayarlarına çektim yine olmadı. O gücü bir türlü hissedemiyorum.

Ayrıca Valorant'ın bile giriş süresi uzun sürüyor. Bu SSD'ler çok güçlü olmasına rağmen performansı anlam veremiyorum. Windows 11'den mi kaynaklanıyor emin değilim. Bu konuda ne yapabilirim, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e.5.0 SSD bir oyuncu için dünyanın en gereksiz şeyi.

PCI-e 5.0'ın farkını sabah akşam dosya transferi yaparsanız anlarsınız, oyunlara PCI-e 4.0 SSD sahibi biri ile aynı sürede gireceksiniz.

21 saniye boot time gayet normal.

Görüntü bozulmalarının suçlusu yüksek ihtimal NVIDIA'dır.

@Abdullah BİÇEN

Hocam vallaha monitör mü ekran kartımı çözemedim monitörü yarın başka PC'de deneyeceğim eğer güzel görüntü verirse ekran kartını bir şekilde iade edip AMD 9070XT modeline geçeceğim ayar mi var ben mi bilmiyorum anlamadım 2021 de topladigim PC 6 sn de açılıyordu 75 Hz AOC monitörde daha güzel görüntü kalitesi vardı yine nvdiaydi ama bu durum beni çok üzdü maliyet çok yüksek çünkü.

AM5 sistemlerde boot süresi aşağı yukarı böyle, görüntüdeki problemi görmek lazım ona yorum yapamayacağım ama şu an NVIDIA sürürücülerinde sorunlar olduğunu biliyorum.

Mesela ben olsam 9100 SSD yerine gen 4 bir SSD alırdım ekran kartını Palit yerine Gigabyte, ASUS, MSİ alırdım, Palit'i bizde öneriyoruz ama F/P sistemlerde, yani biraz orantısız seçimler olmuş.