Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jeff_Hardy

Becerikli
Merhaba, 2019 model Huawei Matebook X Pro cihazım var, daha dün format attım ve tüm driverları eksiksiz kurdum. Ek olarak Samsung NVMe driver ve Magician software var. Cihaza dün Samsung 970 EVO Plus 2 TB SSD taktım, cihazın termal bakımlarını yapıp kapattım. Bugün Magician ile hız testi şöyle çıktı;

1768646762797.webp

Değerler anormal düşük çıktı, SSD bu testi yaparken ve test esnasında 35-40 derecedeydi, ısınma gibi bir durum söz konusu değil. C ve D olarak 2'ye böldüm. Bunun sebebi nedir? Anakart PCI-e 3.0 X4 destekliyor, sırf maksimum hızını alabilirim diye bu SSD'yi taktım ve hayal kırıklığına uğradım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PCIe sürümünde bir problem yok, olması gerektiği gibi. CrystalDiskMark ile de test ettiniz mi hocam?
CrystalDiskInfo indirip ekran görüntüsü atma şansın var mı? Belki PCIe 3.0 x2 olarak çalışıyordur, bir kontrol edelim.

Bir de Magician harici bir uygulama ile test et, CrsytalDiskMark dene örneğin. Magician ile de Firmware güncellemesi var mı diye kontrol edebilir misin?

CrystalDiskInfo indirip ekran görüntüsü atma şansın var mı? Belki PCIe 3.0 x2 olarak çalışıyordur, bir kontrol edelim.

Bir de Magician harici bir uygulama ile test et, CrsytalDiskMark dene örneğin. Magician ile de Firmware güncellemesi var mı diye kontrol edebilir misin?

Elbette hocam;

1768648665330.webp

Magician'da NVMe driver ve Magician son sürümde gösteriyor, güncelleme yok.

PCIe sürümünde bir problem yok, olması gerektiği gibi. CrystalDiskMark ile de test ettiniz mi hocam?

1768649119245.webp

Enteresan şekilde burada neredeyse olması gerektiği gibi çıktı, sizce değerler nasıl? Samsung'un kendi uygulaması Magician'da nasıl böyle dramatik bir fark olabilir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal değerler hocam. Olması gereken değerleri almışsınız. Magician'da bir sorun olabilir. Magician'ın son sürümünde sorun yaşayanlar olmuştu, dilerseniz bir de eski sürümü kurup bakın. SSD'de bir sorun gözükmüyor ama, kullanabilirsiniz bu şekilde.