İyi forumlar,

1 TB M.2 SSD alacağım ve belirlediğim bir fiyat yok. Sizden sadece elimdeki Samsung 980 PRO'dan daha üst seviye olacak şekilde en ucuzunu önermenizi isteyeceğim. Ya da dersiniz PCI-e 5.0'da alabilirsin diye, o zaman ona göre bakarız. Anakartımın SSD soğutma bloğu devasa, sorun yaşamam.

@Caner Uncu @Toby Fox

İyi forumlar,

1 TB M.2 SSD alacağım ve belirlediğim bir fiyat yok. Sizden sadece elimdeki Samsung 980 PRO'dan daha üst seviye olacak şekilde en ucuzunu önermenizi isteyeceğim. Ya da dersiniz PCI-e 5.0'da alabilirsin diye, o zaman ona göre bakarız. Anakartımın SSD soğutma bloğu devasa, sorun yaşamam.

@Caner Uncu @Toby Fox
Hangi anlamda daha üst? Gen5 istersen 9100 PRO iş görür soğutmada senin model dediğin gibi sıkıntı yaşatmaz ama gereksiz bir bileşen tabi, faydası sınırlı:

990 Pro ile Exceria Pro arasından hangini seçersin sen olsan? Aradaki fiyat farkına değer mi? 9100 Pro'ya bütçe çıkartamam onu söyleyeyim.

990 Pro ile Exceria Pro arasından hangini seçersin sen olsan? Aradaki fiyat farkına değer mi? 9100 Pro'ya bütçe çıkartamam onu söyleyeyim.
Kioxia alır geçerim, her model var bende, problem yok farkını da hissetmiyorum hiçbirinin. tbw mevzusunun falan hiç önemi yok zaten kağıt üstü veri onlar tamamen.

Apex PCIE x16 slotu x8 kısıyor 2 tane m.2 harici takmanı çok önermem, dimm2 kartı falan takarsan da RAM OC yapacağın zaman da o kısma hava akışını blokluyor onu takma. Ekran kartı bölmeyen slota taksan daha iyi olur. Hoşuma gitmiyor bu x8 mevzusu benim hiç. ASUS-Giga'da bu muhabbet var, MSI-ASRock daha dikkatli bu konuda, arka usb type-c'den falan kısmayı tercih ediyor, manuelden iyice incele slotlara takmadan bunu @Hamza Ensar Sağlam

O halde ek para vermeye gerek yok. Kioxia alayım geçeyim.
Kesinlikle.

Apex PCIE x16 slotu x8 kısıyor 2 tane m.2 harici takmanı çok önermem, dimm2 kartı falan takarsan da RAM OC yapacağında o kısmı blokluyor onu takma. Ekran kartı bölmeyen slota taksan daha iyi olur. Hoşuma gitmiyor bu x8 mevzusu benim hiç. ASUS-Giga'da bu muhabbet var, MSI-ASRock daha dikkatli bu konuda, arka usb type-c'den falan kısmayı tercih ediyor, manuelden iyice incele slotlara takmadan bunu @Hamza Ensar Sağlam

Kesinlikle.

O halde ben şimdi ne yapacağım? Elimdeki SSD'yi satıp 2 TB'mi almalıyım? Ekran kartı slotunu ikiye bölmeden 2 M2 SSD takmanın yolu yok mu?

O halde ben şimdi ne yapacağım? Elimdeki SSD'yi satıp 2 TB'mi almalıyım? Ekran kartı slotunu ikiye bölmeden 2 M2 SSD takmanın yolu yok mu?
2'ye bölsen de problem olmaz da dediğim gibi üst segment sistemlerde hiç hoşuma gitmiyor bu hadise x16 kart ise öyle kalmalı. %1-3 performans farkı benim için büyük bir fark, RAM OC'layıp ekran kartından kısmak olmaz :D

Normalde tek 2 ya da tek 4 TB kullanılır DRAM'li windows+gaming için, depo gaming olarak dram'siz olabilir. Senin durumunda 1 TB+1 TB kullanırdım, manuelden bir bakmak lazım hangi slot kısıyor kısmıyor diye. DIMM 2 kartını da çok takmanı istemem RAM'leri blokluyor overclockcular takmaz onu ve tek m.2 kullanırlar.

2'ye bölsen de problem olmaz da dediğim gibi üst segment sistemlerde hiç hoşuma gitmiyor bu hadise x16 kart ise öyle kalmalı. %1-3 performans farkı benim için büyük bir fark, RAM OC'layıp ekran kartından kısmak olmaz :D

Normalde tek 2 ya da tek 4 TB kullanılır DRAM'li windows+gaming için, depo gaming olarak dram'siz olabilir. Senin durumunda 1 TB+1 TB kullanırdım, manuelden bir bakmak lazım hangi slot kısıyor kısmıyor diye. DIMM 2 kartını da çok takmanı istemem RAM'leri blokluyor overclockcular takmaz onu ve tek m.2 kullanırlar.

Zaten ileride en az RTX 5080'e geçeceğim. Böyle bir durumda eğer 8X'de fark edecekse satıp 2 TB'de alabilirim.