Zaten ileride en az RTX 5080'e geçeceğim. Böyle bir durumda eğer 8X'de fark edecekse satıp 2 TB'de alabilirim.
Performans farkı olarak baktığında fark yok gibi ama %1 0.1 FPS değerleri belki oynuyordur kağıt üstünde 3 FPS kaybedersin ama belki %1 daha fazla düşüyordur bununla alakalı testler var. Fark neredeyse yok denecek kadar o verilere göre ama ASUS-Giga'nın problemi bu mevzular diğer firmalarda buna dikkat ediliyor bunlar üst segment parça çünkü yakışık almaz x16 kartı x8 kısıp kullanmak, bazen drop sorunu falan yaptığı oluyor ama kesin değil bu tabi. Ben kullanmanı istemem karar senin, fark var mı dersen 2-3 FPS kaybedersin.

@Hamza Ensar Sağlam, Kingston Renegade veya KC3000 tercih edilebilir ama kullanım amacı nedir? Yani bu diskleri alsan da 980 PRO ile aralarında öyle devasa bir fark göremezsin. O kadar büyük seviye farkı yok, 980 PRO zaten en iyi PCIe 4.0 modellerden birisi.

Her bileşen üst seviye olacaksa ve bütçede bir sınır yoksa Gen5 SSD alabilirsin. Samsung 9100 PRO, WD Black SN8100, Kingston Renegade G5 tercih edilebilir.

@Hamza Ensar Sağlam, Kingston Renegade veya KC3000 tercih edilebilir ama kullanım amacı nedir? Yani bu diskleri alsan da 980 PRO ile aralarında öyle devasa bir fark göremezsin. O kadar büyük seviye farkı yok, 980 PRO zaten en iyi PCIe 4.0 modellerden birisi.

Her bileşen üst seviye olacaksa ve bütçede bir sınır yoksa Gen5 SSD alabilirsin. Samsung 9100 PRO, WD Black SN8100, Kingston Renegade G5 tercih edilebilir.

Elimde 980 Pro var zaten sadece daha kalitesiz olmasın istedim ona göre. İşletim sistemini yeni aldığım SSD'ye kuracağım render işim yok. Bu yüzden Gen5 boş bana aslında.

Renegade'e 5.100 çok bence hocam, gereksiz pahalanmış.

Elimde 980 Pro var zaten sadece daha kalitesiz olmasın istedim ona göre. İşletim sistemini yeni aldığım SSD'ye kuracağım render işim yok.
9100 israf olur senin senaryonda, Kioxia al geç derim memnun kalırsın.

@Hamza Ensar Sağlam Ya da şöyle yap 980 elden çıkart 2 TB Kioxia Pro alabilirsin, tek slot kullanman daha iyi.

Elimde 980 PRO var zaten sadece daha kalitesiz olmasın istedim ona göre. İşletim sistemini yeni aldığım SSD'ye kuracağım render işim yok.
Şu an F/P olarak Exceria PRO modeli iyi aslında, arkadaşların da dediği gibi render ile falan da işin yoksa arada hiçbir fark hissetmezsin. Ki daha düşük bir model alsan da gündelik kullanımda ya da oyunlarda hissedilebilir bir fark yaratmaz.

@Hamza Ensar Sağlam Sende bir de riser sorunsalı var değil mi gen 4 riser sendeki model, gen 5'ler daha çıkmadı muhtemelen ya da yeni yeni çıkarlar. Gen 4 x8 kullanacaksın 5080-5090 takarsan. Bu riser'ler de stutter sebebi bu tarz x8 mevzularında, bir sorun çıkarsa akla gelmesi lazım, çıkmazsa zaten problem yok. Gen 5 kartı gen 4 riser ile kullanıp x8 kısacaksın yani.

Senin RAM'leri 8800 yapsak anca kurtarır bu senaryoda :D

Şaka bir yana fark minimal Pcie için konuşursak ama ben sevmiyorum üst segment sistemlerde dikkat et buna.