Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H2onya

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Elimde 990 Pro SSD var. Okuma ve yazma degerlerı cok dusuk, ne yapmam lazım? Yardımcı olur musunuz?

Okuma 1780 yazma 1800.

Anakart ASUS B650M-R.

ssss.webp

Eğer M.2 üst tarafa takılı bu değeri veriyorsa soğutma yeterli gelmiyordur. Disk sahte veya bozuk da olabilir çünkü ASUS'un sitesine baktım yukarıdaki PCle 5, aşağıdaki PCIe 4.

Son düzenleyen: Moderatör:
@hovarda, PCIe 4.0 x1 çalışmasının soğutmayla alakası nedir? Diskin sahte olmadı atılan görselde açıkça belli oluyor. FW numarası doğru, seri numarası doğru, sahte olsa Magician görmez. Diskin bozuk olduğunu da düşünmüyorum.

Taktığın slotu değiştirmeyi deneyebilirsin. İşlemcin neydi?

@hovarda, PCI-e 4.0 X1 çalışmasının soğutmayla alakası nedir? Diskin sahte olmadı atılan görselde açıkça belli oluyor. FW numarası doğru, seri numarası doğru, sahte olsa Magician görmez. Diskin bozuk olduğunu da düşünmüyorum.

Taktığın slotu değiştirmeyi deneyebilirsin. İşlemcin neydi?

Sorunu çozdum. ID-Cooling sogutma almıştım M15 onu taktım tam oturtamamış buyuk ihtimal söküp bir daha taktım duzeldı şu an.
7500F var.

ss2.webp

Sorunu çozdum. ID-Cooling sogutma almnıştım M15 onu taktım tam oturtamamış buyuk ihtimal söküp bir daha taktım duzeldı şu an.
7500F var.

Bir sorum daha var SSD bosta 50 derece calısması normal mi? @Caner Uncu.

SSD sogutma bloku yok iken okuma 7bin yazma yazma 1000 kusurde kalıyordu ıse yaramışa benziyor ama ben daha cok sıcaklık dusurur diye dusunmustum.

@hovarda
Adam kendi ağzıyla söylemiş çıkartıp geri takınca düzeldi diye, hala sıcaklık diyorsun. Kabak gibi orijinal diske ''sahte olabilir'' dedin. Sonra telefondayım bilmem ne diye bahaneye sığındın. Telefondan anakartın sitesine girebiliyorsun ama buradaki görsele bakamıyorsun.