Yer
ALANYA
İyi akşamlar arkadaşlar, Samsung 990 Pro SSD kullanıyorum laptop ta ve saatlerce prores 4444 XQ formatında Master renderlar alıyorum. Bildiğiniz gibi bu formatın veri yoğunluğu oldukça uç noktada öyle ki bazen 20 saniyelik bir video çıktısı bile 20-30 GB gibi devasa boyutlara ulaşabiliyor. Bu tempoda çalıştığımda diske günde ortalama 100-200 GB civarı veri yazılıyor.

Aslında merak ettiğim konu şu bu kadar yoğun ve sürekli veri trafiği diskin bellek hücrelerini kısa sürede yorar mı? Samsung'un verdiği TBW değerleri kağıt üzerinde yüksek görünse de, prores gibi yüksek bitrate değerlerine sahip dosyalarla saatlerce uğraşmak diskin kontrolcüsünü veya termal yapısını uzun vadede riske atar mı?

Sıcaklık dışında aynı miktarda veriyi seri şekilde yazmanız ile zamana yayılmış şekilde yazmanız arasında fark yok. Sıcaklık değerleri ne alemde? Bugün şöyle bir videoya denk geldim. Sizin durumunuzda olsam soğutucuya dikkat ederdim. Yorumlarda görülebileceği gibi sadece Samsung'a özel bir durum da değil.