Merhaba arkadaşlar. Elimde Samsung 990 Pro var. SSD'yi test edince 2 adet sıcaklık sensörü var gözüküyor. Hangisinin sıcaklıgı dogrudur? Bir de şu var; okuma yazma değerleri cok kararsız. Okuma 7000, yazma 1500-200 arasında. Bazen tam tersi oluyor. Sebebi ne olabilir?
Detaylar
Kim cevapladı?Bandırmalı1965
Uzman
Merhaba arkadaşlar. Elimde Samsung 990 Pro var. SSD'yi test edince 2 adet sıcaklık sensörü var gözüküyor. Hangisinin sıcaklıgı dogrudur? Bir de şu var; okuma yazma değerleri cok kararsız. Okuma 7000, yazma 1500-200 arasında. Bazen tam tersi oluyor. Sebebi ne olabilir?
Eki Görüntüle 188066
Eki Görüntüle 188069
Firmware güncelleyin ilk revizyonlar böyle idi 990 Pro'da.
Firmware güncelleyin ilk revizyonlar böyle idi 990 Pro'da.
En gunceli şu an.
Ne yapmam lazım.
Anakartiniz ne? Soğutucu takılı mı SSD'ye?
ASUS B650r sogutma bloku yok.
Sıcaklılar neysede test degerlerı cok saçma.
ASUS B650r sogutma bloku yok.
Sıcaklılar neysede test degerlerı cok saçma.
Bu tür SSD'ler soğutucusuz kullanılmamalılar. Soğutucu olmadığı için aldığınız sıcaklıklar çok normal.
Bu tür SSD'ler soğutucusuz kullanılmamalılar. Soğutucu olmadığı için aldığınız sıcaklıklar çok normal.
Performans sorunu neden kaynaklanıyor olabilir?
Isınmasından kaynaklanıyor. SSD ısınınca performans düşürüyor. Bu tüm bilgisayar bileşenlerinde geçerlidir.
Isınmasından kaynaklanıyor. SSD ısınınca performans düşürüyor. Bu tüm bilgisayar bileşenlerinde geçerlidir.
Anakart ve ıslemcı degıstırdım eski sistemde böyle bir sorun olmuyordu.
Önerebilecegınız SSD sogutucusu var mı?
Eski anakart neydi? Onda da soğutucu yoksa bu sorunu yaşıyorsunuzdur ancak fark etmemişsinizdir. Pcı-e 4.0 SSD'lerde soğutucu şart.
Önerebilecegınız SSD sogutucusu var mı?
OEM olarak SSD soğutucuları hakkında bilgim yok.