Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lotus

Yetkin
Yer
Georgia Martvili
Selam dostlar. 2. el 990 Pro aldım 1 TB, sağlığı %99.
Disk normal çalışıyor. Windows kurduğumda da boot kısmında disk gözükürken Windows görünmüyor. 2 farklı sistemde denedim, aynı durum. Flash bellek değiştirdim, aynı. Farklı ISO denedim, aynı.
Tek gördüğüm, eğer kurulum flashı takılıysa bana böyle bir şey söylüyor.

1744732454212.webp

Sistemden çıkarıp disk kutusuna bağladım ve her şey normal görünüyor.

1779295254412.webp

1779295261320.webp

Ama görev yöneticisinde farklı görünüyor ismi:

1779295321399.webp

Hard disk sentinelde de farklı görünüyor.

1779295356781.webp

İyice tribe soktu bu beni he...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüm : Anakartın biostunda, tools kımsında NVMe eraser'den diski kökünden silmek sorunumu çözdü. Diskpart falan işe yaramıyor.
1779315190320.webp
Anakart modelini belirtir misin? İkinci bir HDD ya da SSD kullanıyor musun? Rufus ile hatalı dosya hazırlamış olabilirsin. UEFI destekli sistem ise, Windows ISO kurulum dosyasını Microsoft Media Creation Tool ile oluşturun. Kasanın ön panali kullanmayın, kasa arkası anakart üzerinden USB 2.0 girişinden deneyin. Rufus ayarlarını da extradan kontrol edin.

Anakart modelini belirtir misin? İkinci bir HDD ya da SSD kullanıyor musun? Rufus ile hatalı dosya hazırlamış olabilirsin. UEFI destekli sistem ise, Windows ISO kurulum dosyasını Microsoft Media Creation Tool ile oluşturun. Kasanın ön panali kullanmayın, kasa arkası anakart üzerinden USB 2.0 girişinden deneyin. Rufus ayarlarını da extradan kontrol edin.

Hocam Windows kurmayı biliyorum, yaşadığım sorun diskle alakalı. RAID yapılmış daha önceden diske ve görsellerdeki gibi görünüyor. Sorun halen çözülemedi yani. Hard format bile denerdim diske nafile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows kurmayı biliyorum, yaşadığım sorun diskle alakalı. Raid yapılmış daha önceden diske ve görsellerdeki gibi görünüyor. Sorun halen çözülemedi yani. Hard format bile denerdim diske nafile.
RAID modda kalmış olabilir. BIOS'tan açıksa VMD (Intel) ve RAID'i kapatabilir misin?

Ek olarak:

Kod:
Diskpart
List disk
select disk 0
clean
convert gpt
exit

Komutunu dene.