• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Samsung A16 IMEI kayıt dışı uyarısı veriyor ve sorgulamada başka cihaz çıkıyor

EymenZz1

Çalışkan
Dostlar merhaba, telefoncudan anneme Samsung A16 aldık. Yurt dışı çıktı, adam "hallettim" dedi. Annem fark etmemiş, 14 Nisan'da yine mesaj geldi "kapanacak" diye. Ben de sorguladım, IMEI kayıt dışı diyor. Ama anlamadığım şey şu: Benim cihazı da oradan almıştık, Note 13 Pro. Annemin IMEI'sini sorgulattığımda benim telefonum çıkıyor. Neden oluyor bu? Benimki de yurt dışıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunun sebebi IMEI atılmıştır. IMEI atma telefonu zarar verebilen bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Böyle telefonlarınızı almamanızı tavsiye ediyorum.

Bunun sebebi IMEI atılmıştır. IMEI atma telefonu zarar verebilen bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Böyle telefonlarınızı almamanızı tavsiye ediyorum.

Hocam peki neden benim cihazım gozukuyor sorgulamada annemin telefoınun IMEI giriyorum benim telefon modelim cıkıyor.

Hocam peki neden benim cihazım gozukuyor sorgulamada annemin telefoınun IMEI giriyorum benim telefon modelim cıkıyor.

Siz hangi ile satın aldınız.
İkinci el mi? Yoksa yeni mi?
İkinci el cihaz aldıysanız bu durumlar normal fakat yeni cihaz aldınızsa o zaman böyle soru geliyor ki Telefon yeni ise neden IMEI sorgulamada senin telefonda görünüyor diye soru sorabilirsiniz. Bir tane onu biliyorum ki Sizin telefonuz IMEI atılmıştır.

Siz hangi ile satın aldınız.
İkinci el mi? Yoksa yeni mi?

2 cihazıda yurt dısı telefoncudan aldık bilmiyorduk tabii ilk Redmi Note 13 Pro'yu aldım BTK kapattı telefonu sonra M66 takmıs oyle sorunsuz calısıyor benim telefonumda(Note 13 proda) kutu vs yoktu annemin telefonunda(A16) kutu garanti belgesi falan vardı

Adam yüksek ihtimalle çoğu cihaza aynı numarayı basıp yediriyor bir şekilde. Zaten "telefoncu" denilen yerlerden telefon almanız çok büyük hata (Asıl telefoncular firmalarla anlaşıyorlar zaten, Xiaomi bayisi vb. adı altında geçiyorlar). Asıl tanıdıklarınızdır sizi kazıklayan insanlar. Bunu unutmayın. Teknosa, Vatan, Mediamarkt gibi yerlerden almaya sıcak bakmıyor insanlar. Aslında en güvenli yerler oralar. Türkiye malı getirmeme şansları yok çünkü. İnternetten almaya da güvenmiyorlar, biz ailecek telefonlarımızı internetten alıyoruz. Bir sefer bile sıkıntılı gelmedi. Hepsiburada kendi depolarından gönderiyor zaten. Böyle dolandırılacağınıza öyle yerlerden alışveriş yapmanız daha iyi. Telefonu geri verebiliyorsanız geri verin, veremiyorsanız elinizde patlayacak gibi.

Ne tur elimizde patlar simdi annemin telefonundan cihazın kendi IMEI sorguladım imalet yolu ile kayıtlı Samsung A16 diyor ama BTK yazdıgı mesajdaki IMEI farklı ve benim cihazımı gosteriyor baktım mesajdaki IMEI benim cihazımlada uyusmuyor zaten.

Cihaz kapanırsa elinizde patlar, ayrıca yurt dışı cihazı olduğu için 2.el genelde tercih edilmiyor, sonra satmak isterseniz de sıkıntı olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…