atomx31

Uzman
Cihaz
Samsung A36
Merhaba, 2 gün önce Samsung A36 5G modelini aldım. Telefon cidden hoş; akıcılığı olsun, ekranı olsun fakat telefona 15 dakika bile baksam tam anlamlandıramadığım baş ağrısı, bulanık görme arası bir durum yaşıyorum. Bunun önüne geçmenin bir yolu var mı? Gözlerimde bir sorun yok, normalde çok uzun süre ekrana bakabiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2 gün önce Samsung A36 5G modelini aldım. Telefon cidden hoş; akıcılığı olsun, ekranı olsun fakat telefona 15 dakika bile baksam tam anlamlandıramadığım baş ağrısı, bulanık görme arası bir durum yaşıyorum. Bunun önüne geçmenin bir yolu var mı? Gözlerimde bir sorun yok, normalde çok uzun süre ekrana bakabiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekrana dikkatlice bakıp odaklandığında illaki gözleri yorar, çok etkiliyorsa mavi ışık flitreli parlıklığı çok iletmeyen kırılmaz cam taktırman gerekli.

PWM flicker konusunda hassas olabilirsiniz. Yapabilecek pek bir sey yok. PWM flicker konusunda hassas olan kisilere Samsung'un OLED telefon panelleri zaten onerilmiyor genelde. Reddit'dekiler, TUV'un ''flicker-free'' ibareli telefonlarini oneriyorlar bu konuda hassas olan kisiler icin.

1773436003609.webp

Mavi isik ile alakali bir durum oldugunu pek sanmiyorum. Biraz 60Hz moduna cekip, otomatik parlaklik kapaliyken takilmayi deneyebilirsiniz.

PWM flicker konusunda hassas olabilirsiniz. Yapabilecek pek bir şey yok. PWM flicker konusunda hassas olan kisilere Samsung'un OLED telefon panelleri zaten onerilmiyor genelde. Reddit'dekiler, Tuv'un "flicker-Free" ibareli telefonlarini oneriyorlar bu konuda hassas olan kisiler icin.

Eki Görüntüle 232939

Mavi isik ile alakali bir durum oldugunu pek sanmiyorum. Biraz 60Hz moduna cekip, otomatik parlaklik kapaliyken takilmayi deneyebilirsiniz.

Muhtemelen dediğiniz gibi PWM hassasiyeti var hocam. Yüksek değerli telefonlar bütçemi aşıyor, ölmeli bayılmalı bir rahatsızlık yaşamıyorum; en azından zamanla alışırım herhalde.😃

HONOR 400 kullanmaya başlayınca bu sorunu yaşadım. Ben sürekli göz konforu gibi filtreleri açarak kullanmaya başladığımdan beri sorun yaşamadım, isterseniz siz de deneyin.

Honor 400 kullanmaya başlayınca bu sorunu yaşadım. Ben sürekli göz konforu gibi filtreleri açarak kullanmaya başladığımdan beri sorun yaşamadım, isterseniz siz de deneyin.

Teşekkürler hocam, telefonun parlaklığını yüzde 50-60 civarlarına getirip karartma özelliğini fulledim; çok daha iyi hissettiriyor artık. Akşam da mavi ışık filtresiyle kullanacağım artık.