Windows 7

Yetkin
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Selam Reisler,

Normalde Samsung A55 kullanıyorum, performansından falan gayet memnunum ama nedense bir türlü benimseyemiyorum. Ne bileyim, iPhone bana her zaman daha cazip geliyor gibi.
Şimdi şöyle bir durum var: Yaklaşık 5.000 TL'ye alacağım SIM takmayacağım, yani sadece ikinci telefon olarak kullanmayı düşünüyorum.
A55 ana cihaz olarak kalacak, iPhone'u biraz hobi gibi almayı planlıyorum.

Sizce bu şekilde almak mantıklı mı, yoksa gereksiz mi olur?
Tecrübeli ahbaplar bir el atsın. 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence hiç gerek yok, SIM de takmayıp yanında taşıyacaksın, eski bir model olmasını geçtim iki telefona ihtiyacın varsa böyle bir şey yap. Aksi halde gereksiz olur.

Ha hobi olarak yeni bir cihaz denemek istiyorsan al tabii para senin paran.

Cihazın tertemiz ve değişensiz olması çok hoşuma gitti face is de aktifti fakat pil sağlığına ve hafızasına bakmadım almaya giderken bakacağım artık cuma günü aksi bir sorunu varsa almam olur biter alırsam burada fotoğraf paylaşırım artık 😂

Yurt dışı eski bir cihazı aldığına inan pişman olmazsın. Üstüne biraz daha para koy 13 al bari ana telefonun olur hem de değişiklik olur.

Haklısınız aslında ama üstüne biraz daha koyabilecek durumum bu aralar yok.

Forum aleminde amatör değiliz, konunu okumadan mesaj yazmayız. Garip garip hallere girmene gerek yok. Mantıksız bir şeyden bahsediyorsun. Bence sen tekrar bu olayı gözden geçir diyeceğim de zaten baştan karar vermişsin zaten. Forumlardaki ölü konuların en başında kullanıcı zaten baştan karar verdiği bir şeyi kafada bitirip konu açmasıyla başlar. Üsttekiler sana 10-15 kere mantıksız olduğunu anlatmış. Diretmişssin, git al o zaman ne düşünüyorsun?

Piyasasını bilerek baştan söyleyeyim. 5000 TL'ye kimse sana parçaları orijinal düzgün bir 11 Pro vermez. O paraya anca X'in YD olanını alırsın o derece bir ölü para. Ekranındaki Face ID aktif olması önemli değil, yan sanayilerde de çalışıyormuş gibi gözükebiliyor. Pili ölmüştür ve %90 çakma bir pille değişmiştir. Değişeni olup olmadığını içini açmadan anlayamazsın. Çalıntı da olma ihtimali var o telefonun.

Forum aleminde amatör değiliz, konunu okumadan mesaj yazmayız. Garip garip hallere girmene gerek yok. Mantıksız bir şeyden bahsediyorsun. Bence sen tekrar bu olayı gözden geçir diyeceğim de zaten baştan karar vermişsin zaten. Forumlardaki ölü konuların en başında kullanıcı zaten baştan karar verdiği bir şeyi kafada bitirip konu açmasıyla başlar. Üsttekiler sana 10-15 kere mantıksız olduğunu anlatmış. Diretmişssin, git al o zaman ne düşünüyorsun?

Piyasasını bilerek baştan söyleyeyim. 5.000 TL'ye kimse sana parçaları orijinal düzgün bir 11 Pro vermez. O paraya anca X'in yurt dışı olanını alırsın o derece bir ölü para. Ekranındaki Face ID aktif olması önemli değil, yan sanayilerde de çalışıyormuş gibi gözükebiliyor. Pili ölmüştür ve %90 çakma bir pille değişmiştir. Değişeni olup olmadığını içini açmadan anlayamazsın. Çalıntı da olma ihtimali var o telefonun.

Baştan karar vermiş değilim, kararsızım fakat yine de gidip bir bakacağım. Aklıma yatarsa alıp gelirim. Senin bahsettiğin “downgrade” konusu ise tamamen ayrı bir mevzu. Sen diyorsun ki: Bir insan para verip neden downgrade eder ki?

Ben “A55’ten 11 Pro’ya geçeceğim” diye bir konu açmadım. Sağ olsun adminler konuyu okumadan başlığı değiştirmişler, ama bu benim için sorun değil. Ben sadece fikir almak istedim, bir diretmeye ya da tartışmaya girmedim. Telefona alacağım kişi bir tanıdığım ve fiyatı 5.000 TL. Dediğin gibi, bugün o fiyata düzgün bir iPhone X bile alınamıyor. Bu kısmı biliyorum, zaten düşünüyorum da.

Ama konuyu okumadan “downgrade” demeni itici buluyorum dostum. Bir insan hakkında “sen şöylesin” der gibi konuşmak doğru değil. Aynı şekilde ben de seninle ilgili böyle konuşsam eminim aynı tepkiyi verirdin. Akıl danışmak “ölü konu” olarak görülüyorsa zaten kimse cevap vermez, olur biter. Burada kimseyle durduk yere tartışma niyetim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu kişi değmez demiş ki haklılar ama 5000TL'ye alıyorsan bence her türlü değer ayrıca iOS arayüzünü denemediysen denemiş olacaksın.

En kötü beğenmezsen aldığın fiyatın üstüne çok rahat satarsın.