Kaptan60

Becerikli
Cihaz
Samsung Galaxy A73
Hayırlı geceler,

Dün gece telefonum yeşil dikey çizgi çıktı. Telefonu yeniden başlattım, sorun çözüldü gibiydi; gündüz tekrar sorun baş gösterince telefonun IMEI'sinden Samsung sitesinde ürünün garantisinin 2024 Aralık ayında bittiğini ama alalı daha 1.5 sene olmasına rağmen ekran onarım vs. garanti dışı yazdığını gördüm.

Yeni telefon mu alayım yoksa 4.200 TL orijinal diyor telefoncu, ekranı mı değiştireyim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251030_011954_Chrome.webp
    Screenshot_20251030_011954_Chrome.webp
    470,2 KB · Görüntüleme: 59
Hayırlı geceler,

Dün gece telefonum yeşil dikey çizgi çıktı. Telefonu yeniden başlattım, sorun çözüldü gibiydi; gündüz tekrar sorun baş gösterince telefonun IMEI'sinden Samsung sitesinde ürünün garantisinin 2024 Aralık ayında bittiğini ama alalı daha 1.5 sene olmasına rağmen ekran onarım vs. garanti dışı yazdığını gördüm.

Yeni telefon mu alayım yoksa 4.200 TL orijinal diyor telefoncu, ekranı mı değiştireyim?

Kapatıp açtığında gidiyor mu?

Hayırlı geceler,

Samsung'un sitesinden ziyade fatura tarihi geçerli oluyor aldığın yere danış onlar yardımcı olur, telefon değiştirme konusuna gelirsek hangi cihaza gerçeğine göre değişir.

Faturanla birlikte garantiye yolla eger tamir etmezlerse tuketici hakem heyetine basvur misliyle degistirilir yeni modeliyle.

Bildiğim kadarıyla ekran arızası garanti kapsamı dışında oluyor faturasıda kutusunda mı pek emin değilim aklımda A55 var ama oda A73 bir tık altı yeni çıkan telefonlarında hafıza kart desdeği yok.

Bildiğim kadarıyla ekran arızası garanti kapsamı dışında oluyor faturasıda kutusunda mı pek emin değilim aklımda A55 var ama oda A73 bir tık altı yeni çıkan telefonlarında hafıza kart desdeği yok.
A55 A73'ten daha iyi telefon, A55'ten sonra çıkan telefonlarda hafıza kartı desteği yok ama basit bir aparat ile kullanabilirsiniz.

Hele bir bugün sabah yaptırayım göreyim iyi gitmezse A55 alırım.

Dostum senin söylemine göre ürün fabrikasyon olarak hatalı duruyor, çünkü görsel yok ürünü 1.5 yıl önce sıfır aldıysan Samsung'a bakma yukarıda dediğimiz gibi fatura = garanti belgesi, ekranda darbeye bağlı kırık veya çatlak yoksa gonder.

Hayir ariza kiriklar icin garanti disi. Oyle sey mi olur? Mantikli dusun.