Samsung Buds FE patlama olayı

Açıklamanızı okuyunca sahte olmasına benim de bir tık şüphem arttı ama Türkiye'de bu tarz bir olayda emsal bir tazminat kararı var mı ki? Birde duyma yetini kaybedecek kadar ileri gitmek. Daha da önemlisi bu tarz bir durum daha da kötü sonuçlanabilirdi. Böyle bir risk almak basit bir şey değil. Kulaklık dış etkenden patladığında ne tür bir hasar bırakacağını net söyleyebilir misin?
Böyle bir şey yaşanması yeterince korkunçken bunun planlalanması daha da korkunç.

Sürücü patlaması böyle bir sonuca sebebiyet vermez. İnternetten üç beş hoparlör patlama videosuna bakarsanız zaten az çok bir sürücünün ne şekilde patlayacağını görebilirsiniz. Keza bu patlama durumları da gereğinden düşük frekans ve güç vermekten dolayı ortaya çıkar.

Bu aletler fazla güç vermesin etmesin diye gerekli korumalarla geliyor pek bir mümkünatı yok. Ha ne olabilir kablolar arası kısadevre olmuştur orada tutuşmuştur ancak bu durumda da orta derece işitme kaybındansa kulakta yanık vb. bir durumun oluşması gerekir.

Daha çok bilerek yakılmış gibi duruyor.

Tek bir kisinin yasadigi (?) olay niye bu kadar viral oldu anlamis degilim. Bu olayin bu kadar abartilma sebebi tamamen Samsung dusmanlari. Patlasa da patlamasa da bir kisi bir sorun yasadi diye herkes yasayacak diye bir kaide yok. Bu mantikla PSU almayalim o da patlayabilir, ev almayalim depremden yikilabilir, araba almayalim elektronik bir problemden patlayabilir, yani ornekleri abartirsak da siradanlastirirsak da her turlu bir seyin olacagi varsa olur. Ki bu kadar genis kitleye yayilan bir urunde sadece bir kisi ortaya boyle bir sey atiyorsa buna aldiris etmem yoluma bakarim.

Birde duyma yetini kaybedecek kadar ileri gitmek. Daha da önemlisi bu tarz bir durum daha da kötü sonuçlanabilirdi.
Eger konuda sunulan bilgiler dogruysa doktorla konusmak lazim. Belki duyma yetisini baska bir olaydan dolayi baska bir zaman kaybetti ve faydalanmak icin boyle bir yol denedi? Ulke tokatci dolu.

Gerçekten patlasa en azından bir yeri falan çıkmaz mıydı? Bu sadece yamulmuş.

Fake make derken aklıma şu sahne geldi. Bence de fake bu arada.

Bu arada normalde ben teyit etmeden bunun tweetini atmayacaktım ama atmazsam da beni şirketleri korumakla suçlayacağınızı düşündüğüm için ve Apple watch videosunda Samsung saatimde Tip-C olmamasını eleştirince topa tuttuğunuz için attım :/

Ben de yarın Buds FE almaya gidecektim. Önce tereddüt oldu ama sonra bu fotoğrafları görünce ben de bilinçli bir şekilde hasar verildiğini düşündüm. Şayet bir Lityum pil yanmasına benzemiyor, sürücü yansa dış kaplamayı eritecek bir ısı çıkaramaz zaten.

Doktora da sormak lazım kulakta yanık var mıydı diye.
  • Ad Soyad: Pakize ÖZBERK
  • Ünvan: Uzman Doktor
  • Bölüm: Kulak Burun Boğaz Hastalıkları
  • İletişim: 0322 4604350
Bence de. Kulakta fiziksel hasar varsa cidden gerçek olabilir ama yoksa mevzu karışır. Bazıları işitme kaybı raporu nasil aldığını merak etmiş ama işitme testi cok basit bir şey. Bir odada kulaklıktan gelen frekanslara göre bir düğmeye basıyoruz. Ben de mülakat gereği için girmiştim ve eğer bilerek basmazsaniz işitme kaybiniz var diye rapor yazarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…