Merhaba. Samsung cihazlarda csc işleminin nasıl yapıldığı ile ilgili bir rehber hazırlayacağım.
Gerekenler
-En az 70IQ'a sahip beyin.
-PC'ye bağlayabileceğimiz kablo.
-Windows 10 üstü herhangi bir bilgisayar.
-Samsung telefon.
Adım 1
ilk önce csc işlemini yapacağımız uygulamayı indirmemiz lazım.SamFw Tool İndirme bağlantısı
Şimdi ikinci uygulamayı indireceğiz.Samsung USB Driver
İkisini indirdik ve Samsung driver ı kurduk. Şimdi sıra telefonumuzda.
Telefonumuzdan geliştirici ayarlarına girip USB hata ayıklamayı etkinleştirin.
Telefonu PC'ye takalım ve telefonumuzun ekranı bundan sonra asla kapanmamalı.
Adım 2
SamFw tool uygulamasını açalım.
Gördüğünüz gibi cihazınız çıkmalı. Çıkmazsa bana yazın.
Şimdi ise bu ekranda infoya tıklayıp, ardından ADB info seçeneğine tıklıyoruz. Seçeneğe tıkladıktan sonra telefonumuza gelen bildirimi onaylıyoruz.
Daha sonra uygulamada MTP seçeneğine geliyoruz. Zaten gördünüz csc seçeneğini.
Adım 3
Burada da gördünüz gibi iki seçenek var. Buradan Phone supported csc seçeneğinden bir csc seçeceksiniz. Ben ins cscden tur csc ye döneceğim için tur csc yi seçiyorum. Siz istediğinizi seçebilirsiniz.
Csc işlemi yaparken telefona dokunmayın ve telefondaki işlemlerden korkmayın.
Adım 4
Rebooting ok seçeniğini görürseniz örnekteki gibi işlem tamam. Telefonunuz açıldığında USB'den çıkarıp kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin!
Gerekenler
-En az 70IQ'a sahip beyin.
-PC'ye bağlayabileceğimiz kablo.
-Windows 10 üstü herhangi bir bilgisayar.
-Samsung telefon.
Adım 1
ilk önce csc işlemini yapacağımız uygulamayı indirmemiz lazım.SamFw Tool İndirme bağlantısı
bu uygulama virüs olarak görülebilinir ama virüs değildir.
İkisini indirdik ve Samsung driver ı kurduk. Şimdi sıra telefonumuzda.
Telefonumuzdan geliştirici ayarlarına girip USB hata ayıklamayı etkinleştirin.
Telefonu PC'ye takalım ve telefonumuzun ekranı bundan sonra asla kapanmamalı.
Adım 2
SamFw tool uygulamasını açalım.
Gördüğünüz gibi cihazınız çıkmalı. Çıkmazsa bana yazın.
Şimdi ise bu ekranda infoya tıklayıp, ardından ADB info seçeneğine tıklıyoruz. Seçeneğe tıkladıktan sonra telefonumuza gelen bildirimi onaylıyoruz.
Daha sonra uygulamada MTP seçeneğine geliyoruz. Zaten gördünüz csc seçeneğini.
telefonunuzda root varsa root menüsünden yapacaksınız. Root yoksa MTP'den. Root olanlar için işlem biraz daha farklı.
Burada da gördünüz gibi iki seçenek var. Buradan Phone supported csc seçeneğinden bir csc seçeceksiniz. Ben ins cscden tur csc ye döneceğim için tur csc yi seçiyorum. Siz istediğinizi seçebilirsiniz.
Csc işlemi yaparken telefona dokunmayın ve telefondaki işlemlerden korkmayın.
Adım 4
Rebooting ok seçeniğini görürseniz örnekteki gibi işlem tamam. Telefonunuz açıldığında USB'den çıkarıp kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin!
bu işlem telefonu sıfırlamaz, garanti dışına bırakmaz yani hiçbir şey olmuyor. Sadece güncelleme serverını değiştiriyorsunuz gibi bir şey. S24 FE kullanıcıları bilir. Tavsiyem tur da iseniz başka ülkeye geçmeniz. Daha hızlı güncelleme geliyor.