Makaleler
4
Selamlar. Bugün bir ürün incelemesiyle daha karşınızdayım. Birkaç aydır kullandığım Samsung EB-P5300X model Powerbank hakkında bir iki kuple etmek istiyorum. Başlayalım incelemeye.

Teknik Özellikler:

Direkt teknik özelliklerden girişiyorum. Powerbank'imizin ön plana çıktığı nokta ise kapasitesinin 20000 mAh olması. Yani buradan bakıldığında kapasitesinin epey fazla olduğunu görebiliyoruz. Toplam gücü 25W ve özellik destekleniyorsa Samsung telefonları Süper Hızlı Şarj özelliği sayesinde daha hızlı bir şekilde doldurabiliyor. 1 saatten bile daha az olduğunu söyleyebilirim. Powerbank aynı zamanda Qualcomm Quick Charge 2 ve PD 3.0(Power Delivery) PDO(Power Data Objects)/PPS(Programmable Power Supply) teknolojilerini desteklemekte.

Powerbank'in toplamda 3 tane portu bulunmakta. Bunlardan ikisi Type-C portu iken birisi ise Type-A portu. Süper Hızlı Şarj özelliğini destekleyen Samsung telefonlar da Type-C portunda bu özellikten faydalanıyorlar. Powerbank aynı zamanda Type-C portu üzerinden şarj oluyor. Şahsen şarj performansından oldukça memnunum. Ben S24 Ultra kullandığımdan ötürü bu Powerbank de telefonumla ayrı uyumlu oluyor. 20000 mAh kapasiteye sahip olması da cabası.

Samsung EB-P5300X'in vaatlerinden biri ise sıcaklığa ve darbelere dayanıklı olması. Açıkçası sıcaklıkla ve darbeyle alakalı vaatlerin doğru olduğunu söyleyebilirim. Zira Powerbank'i uzun süre boyunca kullandığım zamanlar da oldu ve o zamanlarda bile ısındığını hatırlamıyorum. Dayanıklılık konusunda da bir sıkıntısını görmedim. Elbette Powerbank'i kapsamlı bir dayanıklılık testine sokmadım ama genel olarak bir yamukluğunu görmediğimi söyleyebilirim.

Tasarım ve Diğer Özellikler:

Gelelim tasarıma. Powerbank, siyah bir tasarıma sahip. Powerbank'in üstünde yanyana 3 tane Port'un yer almasının yanı sıra yanına bir tane de tuş konulmuş. Bu tuşa bastığınızda Powerbank'in ne kadar dolu olduğunu gösteren LED ışık yanıyor. Bu LED ışık da Powerbank'e ayrı bir hava katmış.

Powerbank'imiz 143 mm uzunluğa, 69 mm derinliğe ve 392 g ağırlığa sahip. Geleyim eleştirmek istediğim asıl tarafa, yani ağırlığa. Açıkçası elinizde tutarken bir ağırlık hissediyorsunuz. Ha elbette Redmi'nin 20000 mAh'lık Powerbank'i gibi bir tank ağırlığında ve kalınlığında değil ama dediğim gibi, hafif ve zarif de değil. Powerbank'lerin zaten en önemli etkenlerinden birisi ağırlıktır. Zira Powerbank'in en temel işlevi, taşınabilir bir batarya olmasıdır. Bu nedenle yanınızda Powerbank taşırken o Powerbank'in kapasitesinin yanında ne kadar ağır olup olmadığına ve ne kadar büyük olup olmadığına bakmanız önemli. Kendi deneyimlerimce şunu söylemeliyim ki, bu Powerbank düşündüğüm kadar da hafif değil. O açıdan benden eksi puan alıyor.
1725821464008.webp

Port ve LED ışığın bulunduğu bölüm:
1725821560358.webp

Fiyat:

Son olarak da fiyata gelelim. Açıkçası bu ürünün fiyatı, diğer Powerbank'lere nazaran biraz tuzlu. En ucuz fiyatı 1900 TL. 2000 deyin siz ona hatta. Tabii yüksek ihtimalle bunun sebebi, ürünün 20000 mAh kapasitesine sahip olmasıdır ama yine de bana pahalı gelmedi değil. Eğer 20000 mAh gibi bir beklentiniz yoksa F/P denilecek Powerbank'ler de piyasada yok değil. Powerbank piyasasından bihaberim ama kabaca göz gezdirdiğimde F/P denilebilecek cinsten Powerbank'ler de görmedim değil. Hatta şunu söyleyeyim: Her ne kadar Redmi'ye çok sıcak bakmasam da Redmi'nin 20000 mAh'lık Powerbank'i tank gibi olmasaydı onu almanızı önerirdim. O Powerbank de fena değil bu arada.

Sonuç:

Samsung EB-P5300X modeli her ne kadar şarj performansı konusunda memnun etse bile hem fiyatı, hem de normalden bir tık fazla olan ağırlığı; Samsung EB-P5300X'den biraz uzaklaşmanıza neden olabilir. Ha eğer bütçeniz varsa ve ağırlığı da pek sıkıntı etmezseniz alın derim.

Evet, bir incelemenin daha sonuna geldik. Bu incelemeyi o kadar da detaylı yapma gibi bir planım söz konusu değildi. Sadece alınıp alınamayacağı ile alakalı kısa bir değerlendirmede bulunmak istedim. Bir başka incelemede görüşmek üzere.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, motorda kullanmak için uygun mudur? Yağmurlu havalarda eski powerbank patates olmuştu.

Ya da bildiğiniz suya dayanıklı bir model var mıdır?

Merhaba, motorda kullanmak için uygun mudur? Yağmurlu havalarda eski powerbank patates olmuştu.

Maalesef bildiğim suya dayanıklı bir model yok. Bu Powerbank modelinin de suya dayanıklılığıyla alakalı herhangi bir özelliğini de duymadım açıkçası. Ayrı konu açmanız iyi olur.

Bizim kuryeler yağmurlu havalarda streç filme sarardı hocam o tarz ürünler pahalıysa böyle bir yöntem aklınızda bulunsun.

Bizim kuryeler yağmurlu havalarda streç filme sarardı hocam o tarz ürünler pahalıysa böyle bir yöntem aklınızda bulunsun.

Fikir için teşekkür ederim, verdiğiniz fikri denedim USB yerinden bir şekilde su alıyor.

Zaten bir powerbank ihtiyacım var, konu sahibinin incelediği ürüne ısındım. Acaba kabloları takıp silikon sıksam nasıl olur?

Honda Dio kullanıyorum ve önde ufak bir torpido var ama powerbank büyük geldiği için torpidonun kapağı kapanmıyor.

Fikir için teşekkür ederim, verdiğiniz fikri denedim USB yerinden bir şekilde su alıyor.

Zaten bir powerbank ihtiyacım var, konu sahibinin incelediği ürüne ısındım. Acaba kabloları takıp silikon sıksam nasıl olur?

Honda Dio kullanıyorum ve önde ufak bir torpido var ama powerbank büyük geldiği için torpidonun kapağı kapanmıyor.
Bir kalıcı USB alıp usbyi taktıktan sonra sıcak silikon ile güçlendir usb girişini, şarj yerini de diğer portları da, şarj edeceğin zaman zaten silikon port şeklini almış olur, çıkarırsın şarj edersin yerine takarsın silikonu. Çözüm bu kadar basit.