Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED
Başarılı
Alınır.
OLED'lerde aynı görüntüyü uzun zaman sabit tutmamalısınız ekranda.
OLED'lerde aynı görüntüyü uzun zaman sabit tutmamalısınız ekranda.
Son düzenleme:
xBN
Yetkin
Alınır.
OLED'lerde aynı görüntüyü uzun zaman sabit tutmalısınız ekranda.
Nasıl yani? Oyun oynarken görüntüyü nasıl sabit tutabilirim?
SHERLOCKED
Başarılı
Nasıl yani? Oyun oynarken görüntüyü nasıl sabit tutabilirim?
Yanlış yazmışım. Düzeltiyorum.
xBN
Yetkin
@Hamza Ensar Sağlam hocam sizin fikirleriniz nedir? Yanma gibi durumlar yaşar mıyım?
@Hamza Ensar Sağlam hocam sizin fikirleriniz nedir? Yanma gibi durumlar yaşar mıyım?
Bu kaçıncı nesil panel kullanıyor hiç bir fikrim yok ancak Samsung yazılım kısmında çok iyi değil. Çok eski nesil panelse zaten uzun yıllar götürmez.
Bu kaçıncı nesil panel kullanıyor hiçbir fikrim yok ancak Samsung yazılım kısmında çok iyi değil. Çok eski nesil panelse zaten uzun yıllar götürmez.
Gen 3 kullanıyor. Gen 1 ve gen 2 sadece UltraWide QD-OLED panel var, geriye tek seçenek gen 3 kalıyor. Anlaşılan yenileme hızı, parlaklık, DP sürümü, malzeme kalitesi, pivot vb şeylerden kısarak uygun bir fiyatlı QD-OLED monitör yapmışlar.
F/P olarak çok mantıklı.
GhostOps
Becerikli
Kısaca F/P bir ürün. OLED panellerde hareketli görüntü kullanmak gerekiyor; sabit görüntü uzun süre kalırsa ekranda yanma (burn-in) sorunu oluşabiliyor. Bu durum genel olarak OLED’lerde görülebilir. Özellikle alt seviye bir OLED alırken dikkatli olmak lazım. Üst seviye modellerde de yanma riski vardır ama daha az görülür. Zaten OLED tarafında her sene daha yeni ve daha iyi monitörler çıkıyor.Samsung G5 180 Hz OLED monitör alınabilecek bir monitör mü?
Bu OLED ekranlar da neye dikkat edilmesi gerekmektedir; kısaca özetler misiniz?
Peki sizce mini LED mi daha iyi olur OLED mi? OLED de korkum giriş segment bir cihaz olacak yanma riski vs kararsız kaldım. Bütçem 20k.
Giriş seviye olmasından çok soğutma çözümü, korumalar ve kaçıncı nesil olduğu önemli. Monitörde OLED safeguard yani piksel kaydırma, logo karartma, ekran koruyucu ve piksel yenileme var. Ayrıca parlaklığı düşürülmüş yani parlaklık limitlendiği için yanma riski de azalıyor. Yani koruma açısından yeterli, gen 3 panel kullandığını biliyoruz, yani nesil açısından da gayet iyi. Ama soğutma çözümü ne bilmiyorum, Gigabyte, ASUS gibi markalar grafen film kullanıyor. Dell de aktif fan kulanıyor. G6 da sıvı soğutma kullanıyordu Samsung, G5 de buna dair bir ibare göremedim.
Görüntü kısmında OLED > mini LED.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-