Bütçe
30000

kaan0513

Uzman
Merhaba arkadaşlar elimde Samsung G6 OLED 360 Hz Monitör var, bu monitöre 21K'ya alıcı buldum. 4070 Ti Super ekran kartına sahibim, üzerine 10.000 TL ekleyerek 4K OLED'e geçmeli miyim? Önerileriniz ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
@kaan0513, valla 4K ultra icin yetmedigi yerde 4K high oynarsin, dert degil. Gunumuz oyunlarinda ultra oynamak sart degil, low ayarda bile cok iyi gozukuyor cogu oyun. Hal boyle olunca cozunurluk daha on plana cikiyor. Orada da 2K ultra yerine 4K high oynamak agir basiyor.

Ben gecerdim.

@kaan0513, valla 4K ultra icin yetmedigi yerde 4K high oynarsin, dert degil. Gunumuz oyunlarinda ultra oynamak sart degil, low ayarda bile cok iyi gozukuyor cogu oyun. Hal boyle olunca cozunurluk daha on plana cikiyor. Orada da 2K ultra yerine 4K high oynamak agir basiyor.

Ben gecerdim.
Çok teşekkür ederim hocam. Sadece DH’de bir moderatör kafamı karıştırdı. Aşağıda yaptığı öneriyi sizinle paylaşmak istiyorum, yorumunuz nedir?

“9070 XT ile G81SF kullandım. Çoğu oyunda FPS değerleri 60–70’i geçmedi. OLED monitör alan biri RTX’ten daha iyi olan Path Tracing açmalı ve özellikle Cyberpunk 2077 oynamalı. Çünkü OLED farkı en çok orada belli oluyor. Ancak 9070 XT’de bırakın Path Tracing’i, RTX açıkken bile 55 FPS civarlarında geziyordu.

4080 kullanırken 2K ROG OLED monitörüm vardı ve Path Tracing açıyordum. 100 FPS civarı alıyordum ve oyun mükemmel görünüyordu. Ama 4K’da bu performansı sağlayamadım.

Bu sebeple 9070 XT’yi satıp 5070 Ti aldım. Amacım Multi Frame Generation kullanmaktı. Böylece Path Tracing açık şekilde oynayabilecektim.

Bu nedenle 4K OLED monitör alacak birine 5070 Ti veya 4090, 2K alacak birine ise 4080 veya 5070 öneriyorum.

MFG performansını incelemeniz için konuyu bırakıyorum:
Başlık: “Frame Generation Gecikme Testi 🚀

Son düzenleyen: Moderatör: