Samsung G61SD OLED G6 deneyimlerim

kuruşbakabalan

Becerikli
1 gündür Samsung LS27DG612SUXUF kullanıyorum.
Siyahlar gerçekten önceki IPS AOC Q24G2A monitörüme göre çok ayrı bir seviye ama Samsung S23 telefonumla karşılaştırdığımda işe siyahlar biraz mor kalıyor. Bu muhtemelen kullandığı matte panel ile ilgili. Bunun haricinde WUCHANG oynarken renk açısından eski IPS monitöre kıyasla yeşillerin daha canlı olması harici bir fark göremedim HDR oyun deneyimim de daha olmadı. Eğer siz de aynı modeli kullanıyorsanız deneyimlerinizi aşağı yazabilirsiniz.

Nedense renkler çok soluk ve kalitesiz geliyor bana. GS27Q gibi ucuz bir monitörden geçmeme rağmen tatmin olmadım. Hangi ayarı denersem deneyeyim, ya çok soluk ya da çok doygun renkler görüyorum. Sanki yıllarca kullanılmış AMOLED ekranlı telefon gibi pembeleşmiş-mavileşmiş hissettiriyor. Acaba kaplamadan veya qd-OLED'den dolayımı. Komik olan ise ayağa kalkıp baktığımda tam istediğim gibi gözükmesi.

Evet uzaktan görüntü kat ve kat daha iyi gözüküyor.
Bence renkler çok doygun ben soluk renk göremedim şuana kadar ve genelde samsungun panelleri soluk oluyor gibi biliyorum

Mat kaplamadan değil qd oled olmasından mor gözüküyor.
Hocam piyasadaki en ucuz OLED ekranı önerebilir misiniz. Hala monitörü iade edebilirim

G61SD samsung’un sitesinde öğrenci indirimiyle 16.700 TL’ye satılıyor. Daha ucuz oled görmedim.

Hocam qd oled olmayan en ucuz diye sormuştum zaten ben de o indirimden yararlandım ama bütçeyi zorlayabilirim
Asus Rog Strix OLED XG27AQMDG tek seçenek sizin için ama gene de bence imkanınız ve vaktiniz varsa yıl sonunu bekleyin, önümüzdeki 2-3 ay içinde farklı monitörler çıkacak (Türkiye'ye hangileri gelir bilmem) ama şuan bizdeki hiçbiri beni tatmin etmedi, sorunsuz model yok gibi şuan biraz zaman vermekte fayda var.

Hocam qd oled olmayan en ucuz diye sormuştum zaten ben de o indirimden yararlandım ama bütçeyi zorlayabilirim
Üstteki arkadaşın dediği gibi AQDMG var. Birde rampage’in sattığı oled var o qd oled değil yüksek ihtimal. Ama eski nesil olduğunu düşünüyorum. Ayrıca soğutma çözümü, garanti vs ne kadar güvenilir tartışılır.

G61SD Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 16.700 TL'ye satılıyor. Daha ucuz OLED görmedim.

16799'a aldığım için fazla şikayet etmiyorum ama bence asla kendi fiyatı etmez. Sanki VA kullanıyormuşum gibi hissettiriyor.

Evet uzaktan görüntü kat ve kat daha iyi gözüküyor.
Bence renkler çok doygun ben soluk renk göremedim şu ana kadar ve genelde Samsung'un panelleri soluk oluyor gibi biliyorum.

Sıcak 1'e alınca fazla sarımtırak normale alınca ise fazla mavimsi duruyor. Tam ortası yok mu yahu şu monitörün.

16799'a aldığım için fazla şikayet etmiyorum ama bence asla kendi fiyatı etmez. Sanki VA kullanıyormuşum gibi hissettiriyor
AW2725DF'yi beğenmeyip Samsung'a geçenler var, o zaman size dell TN gibi gelir.

Sıcak 1'e alınca fazla sarımtırak normale alınca ise fazla mavimsi duruyor. Tam ortası yok mu yahu şu monitörün.
Tam ekran beyaz açın. Fazla sarımsı ise red ve green azaltın, mavimsi ise blue ayarını azaltın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…