avkila.tech

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba, bugün size Galaxy A25'i overclock etmeden önceki ve sonraki deneyimlerimi paylaşacağım. İlk başta şunu bilmenizi isterim ki Android cihazlarda overclock yapmak bilgisayardaki kadar kolay değil. Cihazınızı brick etmenin türlü yolu var. Dikkatli olun.

İlk başta cihazın stok hızlarını yazmak istiyorum.

A55 çekirdekleri 2002 MHz. A78 çekirdekleri 2400 MHz ve GPU hızı ise 890 MHz'di. Overclock sonrası bu değerler A55 çekirdekleri için 2210 MHz, A78 çekirdekleri için 2500 MHz ve GPU için 1206 MHz oldu.

Peki overclock öncesi neler oluyordu? Neden cihazımı overclock etmek istedim? Arkadaşlar Samsung'un orijinal kerneli ve yazılımı aşırı derecede hız kesiyor. Hiç olmaması gereken sebeplerden ötürü hız kesiyor. MLBB oynarken 60 FPS bile zor oynuyordum oyunu. CPU Throttling Test uygulamasında ise performansım 180, 190K GIPS arası git gel yapıyordu. 3DMark Sling Shot testinde ise cihazım 4400 puan veriyordu.

İlk başta Magisk ile root attıktan sonra kerneli de franco kernel Manager ile flashladım. Flashladıktan sonra unlocker ZIP'ini de flashladım ve overclock yapmış oldum. Bunun sonucunda artık CPU Throttling Test uygulamasında %95 stabilite ile 250K GIPS yapıyorum. Yani en düşük 230K veriyor, en yüksek 250K veriyor. 3DMark puanım ise 4400'ten 5157'ye yükseldi. Sıcaklıklara etkisi oldu, ancak beklediğim kadar fazla değil. Ki şöyle bir gariplik var, cihaz şarj olurken eskisi kadar fazla ısınmıyor. Oyun oynarken eskisi kadar fazla ısınmıyor. Garip bir şekilde overclock yapılmış kernel sıcaklıkları düşürdü.

3DMark ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.
1779737741885.webp

1779737753294.webp

CPU Throttling Test uygulamasında maksimum 75 derece gördüm A78 çekirdeklerinde. A55 çekirdekleri ise 65 derecede idi. Soğutucu olarak 15W peltier soğutucu kullanıyorum. Her yerde bulunabilir bir şey.

Umarım yazdıklarım birisine yardımcı olur. Soru var ise ulaşabilirsiniz. Şu anda bildiğim kadarı ile A25 için Custom ROM yok.

Not: Play Integrity Fix yüklemeniz lazım, yoksa WhatsApp vb. uygulamalar çalışmıyor.

Planlı eskitme düşmanı, helal olsun hocam :D
Planlı eskitmeyi yedim. Kötü cihaz yok, optimize edilmemiş cihaz var. A21S'imin de A55 çekirdekleri all core 2.2GHz ve lineageOS 18.1 flashlanmış durumda. CPU Throttling Test'te 150K puan verdi peak olarak, 130K stabil. Stock 90K falan veriyordu :D

3DMark puanım 5850.

Son düzenleme: