@Ayhan Dönmez, Bank Swap APU, SMME ve TSME kapattım. IOMMU ve SVM MOde lazım olur diye ellemedim şimdilik.Eki Görüntüle 268138

Direkt Memory üstüne çift tıklaman yeterli, o hattı bench atsın sadece. Memory sol çift tık yani. Gecikme bir tık öncekine göre yüksek vermiş de bir anlamı yok. Arka plandan çok etkileniyor. Mixed deneyebilirsin bant genişliği için, 0.05 ns yükseltebilir belki. Denemen lazım. tRFCsb 328 iken Mixed al. Bir de Fast Boot kapat, POST Delay Time 1 saniye kalsın. @Mithat Berhan

IOMMU ve SVM MOde lazım olur diye

FACEIT, Valorant ya da sanal makine vs. ihtiyacın olmazsa lazım olmaz. Diğerlerinde problem göremedim. Çoğu kişi kapatır.

@Ayhan Dönmez, Faceit oynuyorum arada. Valorant çok oynamıyorum ama LoL var, Vanguard kullanıyor o da.

IOMMU, SVM kapatıp denersin Vanguard'ı. FACEIT kesin şart diye biliyorum da Vanguard belki istemiyordur, denemeden bilinmez. Diğer oyunlarda sorun yok dediğim gibi. Bu iki Anti-cheat illet.

@Mithat Berhan Mixed kalırsa eğer tRFCsb sabit duracak, tRFC ve tRFC2'yi eş olarak artır. 480 denersen dene mesela ama RAM sıcak senin. Fan yok 12 cm, bilemedim.

A-Die için tRFC1=tRFC2 yani. Karışacak bir durum yok.

1784822787931.webp

Ek olarak PBO etkiler mi diye Cinebench 2026 yapayım dedim, en yüksek puanımı aldım bu işlemcide. RAM R26'yı etkiliyor biraz.

1784823314907.webp

Contact çok tavsiye etmiyorum, eğer çok sök tak yapacaksan ve Pressure %100 düzgün şekilde stok ILM gibi ayarlayacağım dersen uğraşırsın. Forumda çok sorun yaşayan oldu. Yakın tarihte aklıma gelen 2 isim @shiiw ve @ahmetmelihalemdar . @cozgen söktü mü, emin değilim.

Ben çok sök tak yaptım, randıman alamadım Secure Frame'dan. Stok taktım o yüzden şu anda, öyle duruyor. Faydası var ama minimal, yüzey alanı ve macun muhabbetleri. 3-5 dereceden öteye gitmez faydası yükte. Bende net şekilde 2-3 derece etkiliyordu. @Mithat Berhan

Memory train hatalarına vs. birebirdir, Debug sarı ışıkta ve POST Code EC, C5 vs. takılı kaldırabilir. Aklında olsun. Boot to boot variance yaratabilir, stabilite bozabilir. Contact kullanacaksan bunları hep düşünmen lazım. Stok ILM gibi olmaz.

LGA 1700 ve Intel'deki çerçevelerden biraz farklı o yüzden AM5, kare soket yapısı nedeniyle. Aklında olsun.
Ben henüz bir problem yaşamadım, belki de sınırda kullanmıyorumdur; ayarları sebebi bu olabilir. Sistemim stabil görünüyor. Bu saatten sonra bir şey olursa boot etmeme vs. gibi direkt sökerim ama :D

@Mithat Berhan Bu RFM'lerle bir oynamanı isterim, getirisi olabilir. Normal ve FGR modlar için bahsedilmiş, Mixed etkileyip etkilemediğinden emin değilim. Sen zaten Normal moda daha çok yatkınsın. 1:2 modda daha düşük ns veriyor, çıktıyı artırabilir. Output daha iyi verebilir düzgün ayarlarsan.

1784913858918.webp

1784913880404.webp

Son düzenleme:
@Mithat Berhan Bu RFM'lerle bir oynamanı isterim, getirisi olabilir. Normal ve FGR modlar için bahsedilmiş, Mixed etkileyip etkilemediğinden emin değilim. Sen zaten Normal moda daha çok yatkınsın. 1:2 modda daha düşük ns veriyor, çıktıyı artırabilir. Output daha iyi verebilir düzgün ayarlarsan.

Eki Görüntüle 268341

Eki Görüntüle 268342

Bu ne hocam böyle her gün yeni bir şeyle karşılaşıyoruz AM5 için. Bu işin sonu yok gibi görünmeye başladı.