Direkt Memory üzerine sol çift tık yapman yeterli, Cache kısımlarına gerek yok, süre kaybetme diye aktarmak istedim. Sadece ilgili satırı yapar, Memory olanı yani. Şu anda ona ihtiyacımız var.

Bu da muhtemelen hata verecek gibi hissettim, Control 1 hali 63.5 verirken Control 0 hali 63.4 vermemesi lazım. Bu terste bir işlik var yani. :) Emin olmak açısından 1.25 VSOC, 1.15 VDDP dene istersen.

CL0 için değer mi, bence değmez. 1.2 VSOC, 1.1 VDDP CL1 çok daha mantıklı sende ama en azından CL0 63.0 falan vermesi lazım düz mantık sende. Onu görmeni istiyorum sadece.

MSI'de CPU/NB SOC Voltage kısmından Override olarak verme. Orada 2 seçenek var, AMD Overclocking olanından 1.25 girmen uygun. VDDG 1.05 deneyebilirsin bir de ekstra istersen.

CPU/NB SOC menüsünde 2 seçenek var yani, Override olanı değil de AMD OC olandan 1.25 vermen uygun.

Direkt Memory üzerine sol çift tık yapman yeterli, Cache kısımlarına gerek yok, süre kaybetme diye aktarmak istedim. Sadece ilgili satırı yapar, Memory olanı yani. Şu anda ona ihtiyacımız var.

Bu da muhtemelen hata verecek gibi hissettim, Control 1 hali 63.5 verirken Control 0 hali 63.4 vermemesi lazım. Bu terste bir işlik var yani. :) Emin olmak açısından 1.25 VSOC, 1.15 VDDP dene istersen.

CL0 için değer mi, bence değmez. 1.2 VSOC, 1.1 VDDP CL1 çok daha mantıklı sende ama en azından CL0 63.0 falan vermesi lazım düz mantık sende. Onu görmeni istiyorum sadece.

MSI'de CPU/NB SOC Voltage kısmından Override olarak verme. Orada 2 seçenek var, AMD Overclocking olanından 1.25 girmen uygun. VDDG 1.05 deneyebilirsin bir de ekstra istersen.
Tıklama kısmını biliyorum, ben diğerlerini de görmek istiyorum sadece 😬

İş yarına kaldı zaten, şimdilik 10 dakika çalıştırıp yarın uzun çalıştırma yapacağım. En kötü 1/2/1'e geri döneriz çok da şart değil yani sıfır 🤧

Vaktini alıyorum senin de kusura bakmıyorsundur umarım. Girdik bir kere artık çıkılmaz bu işten. 😬

Tıklama kısmını biliyorum, ben diğerlerini de görmek istiyorum sadece 😬

İş yarına kaldı zaten, şimdilik 10 dakila çalıştırıp yarın uzun çalıştırma yapacağım. En kötü 1/2/1'e geri döneriz çok da şart değil yani sıfır 🤧

Vaktini alıyorum senin de kusura bakmıyorsundur umarım. Girdik bir kere artık çıkılmaz bu işten. 😬

Yani, daha çok da gidilebilecek bir yol yok gibi zaten. IMC limiti görmüş oldun. CL0 çipi çok değil sendeki, 6400 CL0 açamaz mesela, IOD 55-60'lardaysa çok zorlar özellikle. CL0 çok şart değil, IMC ile alakalı bir durum ama iyi gecikme düşürtür. Sana tavsiyem CL1 63.5 veriyorsa CL0 63.0 civarı vermesi lazım, bunun ne istediğini bulmaya çalış. Test yerine bench at yani. 1.25 VSOC, 1.15 VDDP bak mesela. Her şeye rağmen CL1 63.5, CL0 63.4 diyorsa uğraşmak anlamsız. AM5'te AIDA64 genelde çok tercih edilmez ama kıyas açısından halen daha iyi. CL1, CL0 farkını vs. direkt olarak gösterir.

Bu fark 0.01 olmamalı yani, eğer öyleyse stabil değil anlamı çıkabilir deminki gibi.

1.23 VSOC ve 1.15 VDDP az biraz işe yaradı zaten şu senaryoda. 1 cycle bitiremeyen RAM şu an 3. cycle dönerken 6, 11 ve 15'te yeni hata verdi.

Bence 1.25 VSOC, 1.15 VDDP bak. İlk etapta AIDA'da 63.0 görmen lazım. Belki 1.27 VSOC bile istiyordur, bilemeyiz. CL0 absürt yüksek istiyor bazı çiplerde yani. Ben olsam 1.2 VDDP verip kullanırım ama başkasına önermem. VDDP için 1.15 geçme, güvenli limit senin için bu olur. VSOC 1.25'i geçmeni gerektirecek bir senaryo da aynı şekilde sende olmaz.

Bence 1.25 VSOC, 1.15 VDDP bak. İlk etapta AIDA'da 63.0 görmen lazım. Belki 1.27 VSOC bile istiyordur, bilemeyiz. CL0 absürt yüksek istiyor bazı çiplerde yani. Ben olsam 1.2 VDDP verip kullanırım ama başkasına önermem. VDDP için 1.15 geçme, güvenli limit senin için bu olur. VSOC 1.25'i geçmeni gerektirecek bir senaryo da aynı şekilde sende olmaz.
CL1 stabil olduğuna emin olduğum profile döndüm, yarın devam ederim. Yoruldum bugün artık.

CL1 stabil olduğuna emin olduğum profile döndüm, yarın devam ederim. Yoruldum bugün artık.

CL0 çok gerekli değil açıkçası ama ben ve benim gibiler için ciddi bir kriter. CL0 açamayan çipi kullanmam mesela. Zen 6 nasıl olur göreceğiz artık. CL0 direkt IMC kalitesini belirliyor diyebilirim. 1:2 mod da aynı şekilde. En azından 8200 MT/s açılabilmesi lazım. Tek CCD çok etkisi olmasa da FPS tabanlı oyunlarda yüksek frekans her daim daha iyi sonuç veriyor.