ErdemK

Yetkin
Daha önceden @Ayhan Dönmez hocam ile 6200 CL26 VDD 1.7 ile ayarlama yapmıştık. Geçtiğimiz hafta son gelen AGESA 1.3.0 BIOS Update'i yaptım. Ardından profilimi yükleyerek kullanmaya devam ettim. Galiba bir yerlerde uyumsuzluk oldu. Anlık takılmalar, 1 kere mavi ekran ve masaüstünde bile gezinirken bir yavaşlık hissettirmeye başladı. Ve ben de tekrardan RAM'ler için bir güncelleme yapmak için sizden yardım istemeye geldim. 1.7 VDD'den çıkıp daha düşük VDD ile 6000 CL28 falan deneyebilir miyiz? Ya da farklı bir şeyde olabilir. Stabilite en iyi noktada olması yeterli benim için. Dibine kadar zorlamasakta olur. Sadece EXPO açık şu an. PBO'yu daha sonra ayarlarım. :) @LH44

Ekran görüntüsü 2026-02-08 131206.webp

Ekran görüntüsü 2026-02-08 131154.webp

Daha önceden @Ayhan Dönmez hocam ile 6200 CL26 VDD 1.7 ile ayarlama yapmıştık. Geçtiğimiz hafta son gelen AGESA 1.3.0 BIOS Update'i yaptım. Ardından profilimi yükleyerek kullanmaya devam ettim. Galiba bir yerlerde uyumsuzluk oldu. Anlık takılmalar, 1 kere mavi ekran ve masaüstünde bile gezinirken bir yavaşlık hissettirmeye başladı. Ve ben de tekrardan RAM'ler için bir güncelleme yapmak için sizden yardım istemeye geldim. 1.7 VDD'den çıkıp daha düşük VDD ile 6000 CL28 falan deneyebilir miyiz? Ya da farklı bir şeyde olabilir. Stabilite en iyi noktada olması yeterli benim için. Dibine kadar zorlamasakta olur. Sadece EXPO açık şu an. PBO'yu daha sonra ayarlarım. :) @LH44

Eki Görüntüle 225478

Eki Görüntüle 225479

MSI'de Bank Refresh Mode ayarı geldi mi? Sorun o kaynaklı.

Eski kasamı çatı arasına koymuştum, ondan bir tane fan söküp geleyim o zaman.

OC profillerde aktif soğutma olsun, 1 tane GPU üstüne dik. 1500 RPM civarı dönmesi yeter. Test dışında da dönmesi lazım. Timing sıkınca soğutma olmadan olmaz. M-die zaten, A-die olsa neyse. Onda da şart yüksek voltajlarda.

@ErdemK Çip 2233 FCLK Boot ediyorsa ona ayreten bak. Etmezse Predict açık 2200 FCLK kalsın. Gear kapatılabilir, bu sefer ARD 2 falan yapmak lazım 35-35 için. 2 DPC'de 33-33 olamıyor. Predict+Gear Latency verir bir tık ama karşılığında stabil tutar. Gear'siz stabilite yine zor, oyunlar için şart değil. Arada Buffer olması daha iyi. 36-36 yerine PHY 34-34 zaten. O tolere ediyor. 2:3 oran 6000'de şart değil, 2200 FCLK daha iyi stabilse.

@ggbye ile az sıkın.

Son düzenleme:
OC profillerde aktif soğutma olsun, 1 tane GPU üstüne dik. 1500 RPM civarı dönmesi yeter. Test dışında da dönmesi lazım. Timing sıkınca soğutma olmadan olmaz. M-die zaten, a-die olsa neyse. Onda da şart yüksek voltajlarda.

@ErdemK çip 2233 FCLK boot ediyorsa ona ayreten bak. Etmezse predict açık 2200 FCLK kalsın. Gear kapatılabilir, bu sefer ard 2 falan yapmak lazım 35-35 için. 2 DPC'de 33-33 olamıyor. Predict+Gear latency verir bir tık ama karşılığında stabil tutar. Gear'siz stabilite yine zor, oyunlar için şart değil. Arada buffer olması daha iyi. 36-36 yerine phy 34-34 zaten. O tolere ediyor. 2:3 oran 6000'de şart değil, 2200 FCLK daha iyi stabilse.

@ggbye ile az sıkın.

FCLK 2233 ile boot etmedi. 2200 ile boot ediyor. Kasa mı aradım bulamadım yarın gün içinde bir yerden fan bulur koyarım. Verdiğiniz ayarlar ile boot ediyor direk RTP ile teste koyuyorum o zaman.

Ekstra bir ayar değiştirmeyeceksek başlatacağım testi. @ggbye

1770561437174.webp

Son düzenleyen: Moderatör: