1.5 saat etsin 1usmus evet. 1.68 hata verdi mi?

Fan dikersen GPU üzerine 65535 yapabilirsin ama testte 65k hata verir, oyun oynarken 65k bırakabilirsin RAM test yapmıyorken.

Evet 1.68 de hata vermişti. 1.69 da hata vermedi 1.5 saat de.

1758985211039.webp

Şuan ki böyle. Diğer değerleri henüz değiştirmedim.

1758985525682.webp

Sıcaklık 54 sabit kaldı.

CL26 için uygun voltajı bulduktan sonra, trrdl-8 twtrs-4 vesaire tekrar denersin ilk halini o zamanların. Bir de tRDRDSCL-tWRWRSCL 4-4 denemek lazım, bu en son adım. Stabil değilse boot etmiyor ya da mavi ekran veriyor bu dediğim 2 timing. Ayarları kaydettikten sonra ayrıca bakmak lazım.
1.7 sabit kalıp bu değerleri girip tekrar teste koyucam şimdi.

Son düzenleme:
Şuan ki böyle. Diğer değerleri henüz değiştirmedim.

Eki Görüntüle 188288

Sıcaklık 54 sabit kaldı.

1.7 sabit kalıp bu değerleri girip tekrar teste koyucam şimdi.
1.7 VDD 1.45 VDDQ 1.4 VDDIO ile tWTRS 4 tRRDL 8 bak. Stabilse kalsın. Nitro'ya gelince, şu an 2-3-1 olmalı, onu 1-2-1 yaparsın en iyi 1-2-0 olur ama zorlar IMC'yi. SoC 1.26 etmezse 1.29 kalabilir. FCLK 2133-2167 makuldür hangisi stabilse, VDDG CCD ve IOD 1050mv-1.05 v yaparsın @ErdemK

tWTRS 4 tRRDL 8 olarak ayarlı. Nitro 1/2/1 olarak ayarlı. SoC 1.26 düşürdüm ve FCLK 2133 olarak ayarladım. Diğer VDDG CCD ve IOD zaten 1.05 olarak girmiştim en başta. Bu testin tamamlanmasını bekleyeceğim, herhangi bir hata almadığım taktirde galiba bahsettiğiniz 1 ayar daha vardı.

1758989896498.webp

@Ayhan Dönmez

tWTRS 4 tRRDL 8 olarak ayarlı. Nitro 1/2/1 olarak ayarlı. SoC 1.26 düşürdüm ve FCLK 2133 olarak ayarladım. Diğer VDDG CCD ve IOD zaten 1.05 olarak girmiştim en başta. Bu testin tamamlanmasını bekleyeceğim, herhangi bir hata almadığım taktirde galiba bahsettiğiniz 1 ayar daha vardı.

Eki Görüntüle 188313
Var evet, tRDRDSCL-tWRWRSCL 4-4 denenmeli ama sistem açmayabilir hazırlıklı ol ona, ayarları kaydet, CLR MOS sonrası silinmesin hepsi. Diğer adım GDM Disable, bu da belalı, açılmayabilir mavi ekran ya da hata verebilir direkt.

Diğer mevzu da tRCD-tRP 36-36 kesin kabul etmiyor mu, ondan emin olmak lazım. Ama anladığım kadarıyla 36-36 olmuyor gibi, M-Die kitler inatçı oluyor, hele ki bu kit en inatçısı. Bu kit özelinde bir de 16 M-Die özellikle GDM Disable açamadığı oluyor, ekstra kontrol etmek lazım. Tek tek ilerlemek lazım 10'ar dk 1usmus yeterli bunların teyiti için, şu an zaten attığın SS'te emin olmuş oldun, minimum 1.69 istiyor 1.7 vermek mantıklı öyle kalacak. VDDQ-VDDIO böyle kalacak onlar etkisiz eleman sayılır bu mevzuda. VDDQ çok abartırsan bu kit patlıyor hata veriyor direkt, geniş bir aralık var yani stabillik için, VDDIO zaten 1.35-1.55 arası hata vermez muhtemelen, VDDQ da 1.35-1.55 arası bu kitte. @ErdemK

VDD bunlardan bağımsız.

VDD'nin tek amacı cas latency-CL

Var evet, tRDRDSCL-tWRWRSCL 4-4 denenmeli ama sistem açmayabilir hazırlıklı ol ona, ayarları kaydet, CLR MOS sonrası silinmesin hepsi. Diğer adım GDM Disable, bu da belalı, açılmayabilir mavi ekran ya da hata verebilir direkt.

Diğer mevzu da tRCD-tRP 36-36 kesin kabul etmiyor mu, ondan emin olmak lazım. Ama anladığım kadarıyla 36-36 olmuyor gibi, M-Die kitler inatçı oluyor, hele ki bu kit en inatçısı. Bu kit özelinde bir de 16 M-Die özellikle GDM Disable açamadığı oluyor, ekstra kontrol etmek lazım. Tek tek ilerlemek lazım 10'ar dk 1usmus yeterli bunların teyiti için, şu an zaten attığın SS'te emin olmuş oldun, minimum 1.69 istiyor 1.7 vermek mantıklı öyle kalacak. VDDQ-VDDIO böyle kalacak onlar etkisiz eleman sayılır bu mevzuda. VDDQ çok abartırsan bu kit patlıyor hata veriyor direkt, geniş bir aralık var yani stabillik için, VDDIO zaten 1.35-1.55 arası hata vermez muhtemelen, VDDQ da 1.35-1.55 arası bu kitte. @ErdemK

VDD bunlardan bağımsız.

VDD'nin tek amacı cas latency-CL
tRCD-tRP 36-36 tekrar deneyeyim mi şimdi?

tRCD-tRP 36-36 tekrar deneyeyim mi şimdi?
Dene ama muhtemelen hata verecek, kitin açamıyordur. Bir dene hata verirse 37-37 yap geri, 37-37 yaparken de 4-4 yap o dediğim 2 zamanlamayı 6-6 olan.

6-6 olanı 4-4 yapınca hata verirse o da 6-6 kalsın. Sonraki adımda GDM Disable yapmak var, onda sistem açmayabilir kaydet her şeyi. Şu anki ayarları da kaydet dursun stabil olan.