Testi 3 kere yaptım bir hata almadım. Stabil kabul edebilirim değil mi? Başka bir teste ihtiyacımız var mı? Sıcaklık 41i geçmemiş. @Ayhan Dönmez @ggbye

1770645068811.webp

1500 RPM yeterli. Testte 45 derece geçmiyorsa sorun olmaz. Timing sıkınca hata veriyor boş yere. Trefı 65k bırakabilirsin. 7-24 aktif soğutma olacak. Oyunda da önemli.

Eki Görüntüle 225696

Sonu 20M ile bitiyor. Bunun CL30 olanı 20a ile bitiyor.

Eki Görüntüle 225699

Bu da @ggbye'in hayali.

1 yaşıma daha girdim. Testi 3 defa yapmak yerine, neden bir çılgınlık yapıp. 90 olan değeri 270 yapmadın? Daha çok iyi olurdu.

Farklı zamanlarda yaptım o yüzden. Yoksa öyle de yapardım. :)

Yüksek süre daha iyidir. 3 defa yapamanız, tamamen boş olmuş. Zen profilini bilmiyorum, 90 dakika bence yeterli değil. 90 olan değeri 240 yapıp teste gir. Düşüncem, değerlerin stabildir. 41 dereceyi geçmediği için uzun sure teste sonuç stabil olacaktır. Her zaman uzun test daha kesin sonuçlar verir. Emin olamayız, tavsiyem yüksek süreli testler.

Yüksek süre daha iyidir. 3 defa yapamanız, tamamen boş olmuş. Zen profilini bilmiyorum, 90 dakika bence yeterli değil. 90 olan değeri 240 yapıp teste gir. Düşüncem, değerlerin stabildir. 41 dereceyi geçmediği için uzun sure teste sonuç stabil olacaktır. Her zaman uzun test daha kesin sonuçlar verir. Emin olamayız, tavsiyem yüksek süreli testler.

@Ayhan Dönmez hocam ile son yaptığımız ayarlar bu. 6400 denedik boot olmadı. Fazla aksiyona gerek yok diye 6000 de okey dedik. Gece tekrar bir 4 saatlik teste koyarım.

1770646679960.webp

@Ayhan Dönmez hocam ile son yaptığımız ayarlar bu. 6400 denedik boot olmadı. Fazla aksiyona gerek yok diye 6000 de okey dedik. Gece tekrar bir 4 saatlik teste koyarım.

Eki Görüntüle 225838

Bu ayarları gir, biraz daha güvenli bu değerler.

Eki Görüntüle 225838

Bu da iyi, test başarılı ise bunu kaydet. Altaki değerleride uygulayıp teste al.

Bu da iyi, test başarılı ise bunu kaydet. Altaki değerleride uygulayıp teste al.

tRDWR 15 yapıp dene. Patlarsa 16 yap.

Dosya Ekleri

• IMG_7076.webp
    IMG_7076.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:

tRDWR 15 yapıp dene. Patlarsa 16 yap.

1770650582357.webp

Bu toplam kuralını uygulamayın. Tras = tRC uygulanıyor şu anda. Tras etkisiz eleman. Tras+tRP = tRC uygulanmıyor AM5'te. 60 = 60 ya da 80 = 80 uygun, onu deneyin. @ggbye @ErdemK 1-15 tRDWR ile 2-16 tRDWR kıyaslayın, hangisi iyiyse onda kalın. AIDA çok doğru okumuyor genelde ama ondan Memory kısmından bakın key girerek, Extreme sürümü olması lazım.

Wrwrscl 1 olabiliyorsa öyle bırakın, olamıyorsa 2 ve 4 değerini kıyaslayın. Genelde rdscl = wrscl bırakılır.

Eki Görüntüle 225850

Bu toplam kuralını uygulamayın. Tras = tRC uygulanıyor şu anda. Tras etkisiz eleman. Tras+tRP = tRC uygulanmıyor AM5'te. 60 = 60 ya da 80 = 80 uygun, onu deneyin. @ggbye @ErdemK 1-15 tRDWR ile 2-16 tRDWR kıyaslayın, hangisi iyiyse onda kalın. AIDA çok doğru okumuyor genelde ama ondan Memory kısmından bakın key girerek, Extreme sürümü olması lazım.

Wrwrscl 1 olabiliyorsa öyle bırakın, olamıyorsa 2 ve 4 değerini kıyaslayın. Genelde rdscl = wrscl bırakılır.

Eki Görüntüle 225850

Bu kural neden geçersiz?