ErdemK

Yetkin
@Ayhan Dönmez hocam RAM konusundaki engin bilgilerinizden bende faydanlanmak isterim. Şu an mevcut ayarlarda nebi beyin ayarlarının üzerine ben biraz oynama yaptım. Zamanlamaları daha da sıkılaştırıp CL değerini düşürebilir miyiz? FCLK 2200 denemiştim görüntü gelmemişti belki voltaj az verdiğimden mi bilmiyorum. Nitro 2/3/1 olarak ayarlı. Memory Contex Restore Enable ve 30 gün olarak ayarlı bunu kapalı tutmak mı daha iyi?

RAM'ler Hynix M-Die.

ZenTimings_Screenshot_29315999.0749688.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez hocam RAM konusundaki engin bilgilerinizden bende faydanlanmak isterim. Şu an mevcut ayarlarda nebi beyin ayarlarının üzerine ben biraz oynama yaptım. Zamanlamaları daha da sıkılaştırıp CL değerini düşürebilir miyiz? FCLK 2200 denemiştim görüntü gelmemişti belki voltaj az verdiğimden mi bilmiyorum. Nitro 2/3/1 olarak ayarlı. Memory Contex Restore Enable ve 30 gün olarak ayarlı bunu kapalı tutmak mı daha iyi?

RAM'ler Hynix M-Die.

Eki Görüntüle 188166
1.6-1.65'e kadar günlük verebilirsin VDD'yi, tREFI 50K bıraktığın sürece de hata vermez. 80 dereceye kadar da problem yok yüksek voltajda. İlk etapta 6400 açabiliyor mu bakmak lazım ama ona hiç uğraşma, 6200 c26 açmaya bak, 6400 baş ağrıtıyor bu kartlarda.

RAM'ler Hynix M-Die.

Eki Görüntüle 188166
1758966493049.webp

@ErdemK High voltaj mod açıp şöyle bak birebir ayarlarsın, VDDG CCD-IOD 1.05v ayarla, UCLK=MCLK olacak, SoC/NB kısmını Override olarak verme, AMD Overclocking seçeneğinden 1.26 ver. Böyle bir test et, 1.65'te c26 açabiliyorsa öyle kullan, açamazsa 1.5-1.55 arasına 6200 c28 ayarla aynı bu zamanlarda. Nitro 2-3-1 kalsın onu sonra halledersin. HWiNFO yanda açık kalsın sensör kısmı, SS atarsın. Testmem5 1usmus profili ile test et, github'dan indirebiliyorsun yeni sürümünü, ilk açışta hata veriyor, PC resleyince düzelir.

Vddq ve vddıo 1.65 kalmasın, vddq 1.45 vddıo 1.4 olacak o hata verir.

Vddq ve vddıo dediğim değerler olsun sadece vdd 1.65 olacaktı, o yüzden hata olabilir.

Vddq 1.45 vddıo 1.4 ayrı değişmen gerek.

Bir önceki fotoda zentimigs hata vermişti yanlış okumuş galiba. Şu an değerler doğru olmalı. Fakat CL28'de de hata verdi şimdi.

1758968978989.webp