Merhaba,
Samsung Galaxy A25 cihazını kullanmaktayım.
Sorunum 120 Hz ekranda Brawl Stars, Clash Royale, Standoff 2 gibi oyunları oynarken 5 dakika geçmeden anormal bir şekilde 30 FPS'e sınırlıyor. Game booster ayarlarına baktım kısıtlayacak herhangi bir ayar yok. Sıcaklıkla alakalı derseniz önceden böyle yapmazdı ısınınca en fazla 5-10 FPS düşüyordu.
Sizce sorun nedir dostlar?
30 olduğuna emin misiniz? Throttle sistemi belirli sıcaklığı aştıktan sonra ekran yenileme hızını 120 Hz'den 60 Hz'e çekiyor çünkü. Isterseniz şunu kontrol edebilirsiniz:
Merhaba, bu rehberde Samsung cihazlarda bulunan Throttle mekanizmasının derecesini ayarlamayı göstereceğim.
İhtiyacımız olan uygulamalar Fine Lock ve Thermal Guardian. Fine Lock'u Play Store üzerinden indirebilirsiniz, Thermal Guardian normalde Galaxy Store'da bulunuyor ancak ülkemize sunulmuyor. Ben Apkmirror üzerinden APK olarak yükledim. Galaxy Store ülkenizi değiştirerek de indirebilirsiniz ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum.
30 olduğuna emin misiniz? Throttle sistemi belirli sıcaklığı aştıktan sonra ekran yenileme hızını 120 Hz'den 60 Hz'e çekiyor çünkü. Isterseniz şunu kontrol edebilirsiniz:
Merhaba, bu rehberde Samsung cihazlarda bulunan Throttle mekanizmasının derecesini ayarlamayı göstereceğim.
İhtiyacımız olan uygulamalar Fine Lock ve Thermal Guardian. Fine Lock'u Play Store üzerinden indirebilirsiniz, Thermal Guardian normalde Galaxy Store'da bulunuyor ancak ülkemize sunulmuyor. Ben Apkmirror üzerinden APK olarak yükledim. Galaxy Store ülkenizi değiştirerek de indirebilirsiniz ancak nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Evet hocam. Adım gibi eminim 30 FPS'e kadar geriliyor. Bazen bunu oyunun ortasında yapıyor gıcık kapıyorum sonra.
Son kullanılanlar ekranına girip tekrar oyuna girince bu sefer de 60 FPS almaya başlıyorum.
Önceden böyle yapmıyordu ya telefon sıcaktı hala 120 Hz'de oynatıyordu.
Yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Açık fakat dokunma korumasına almıyorum ona rağmen 30 FPS'e kısıtlanıyor.
Kapatmayı deneyip test edeceğim.
Ek olarak USB PD özelliğini açarak şarjda oynuyorum hala aynı durumu tekrarlıyor.