Burada iPhone 11-12 sorsan bile mesela kullanılmaz derler. O yüzden sormanı önermem. Olay sende bitiyor. Senin için günlük sorun yaratmıyorsa iyidir. Bundan 4-5 ay önce S9+ kullanıyordum ve memnundum. Sonra XR'a geçtim memnundum, şimdi Honor 400 kullanıyorum ve memnunum. Her telefonda iyiydi. Honor 400 tabii bariz daha iyi ama diğerleri de sorun yaratmadı.2021'de çıkmasına rağmen Android 14 desteğine sahip olan bu telefon, uzun yıllar boyunca kullanılır mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Xbox 360E
Üstün
Bende ZTE Nubia Neo 5G var, bu bile hala bir şeyleri açabiliyor ve uzun süre götürebiliyor ise sizinki de götürür.
Edit: Şimdi öyle dedim de, Neo 5G de işlemci ve RAM konusunda bayağı eziyor A32'yi. Söylemlerim biraz hayal olmuş.
Edit: Şimdi öyle dedim de, Neo 5G de işlemci ve RAM konusunda bayağı eziyor A32'yi. Söylemlerim biraz hayal olmuş.
Son düzenleme:
eMMC kullanilan cihazlar adina "uzun omurlu" demek dogru olmaz ama basit islemler icin kullaniliyorsa omurlu sayilir. Olay biraz sizde bitiyor.
A serisinin cokda uzun ömürlü olduğunu söylemek doğru olmaz bence de.eMMC kullanilan cihazlar adina "uzun omurlu" demek dogru olmaz ama basit islemler icin kullaniliyorsa omurlu sayilir. Olay biraz sizde bitiyor.
Ömer_Yeter
Yetkin
@18251, Samsung zamanla yavaslatiyor seklinde teoriler var, ben ne katiliyorum ne katilmiyorum. A serisinin yavaslamasina dogrudan yorumda bulunamam.
Benim bahsetmek istedigim su: Depolama birimleri arasinda farklar var. eMMC dedigimiz birim UFS gibi coklu gorevleri yapabilen bir birim degil. Islemleri siraya alan bir sistemde ilerliyor genelde. UFS hem okuyup hem yazabiliyor mesela. eMMC'nin eski bir sistem olmasinin verdigi dusuk IOPS (Yani, saniye basina dusen input/output girdileri.), yavas okuma/yazma hizlari gibi darbogaza kendisini cok daha acan sebepler var. Bunlar da uzun omre dogrudan etki ediyor cunku telefona bir seyler eklendikce yazilan/okulan veri sayisi artiyor. Bu da darbogaza yol aciyor.
Benim bahsetmek istedigim su: Depolama birimleri arasinda farklar var. eMMC dedigimiz birim UFS gibi coklu gorevleri yapabilen bir birim degil. Islemleri siraya alan bir sistemde ilerliyor genelde. UFS hem okuyup hem yazabiliyor mesela. eMMC'nin eski bir sistem olmasinin verdigi dusuk IOPS (Yani, saniye basina dusen input/output girdileri.), yavas okuma/yazma hizlari gibi darbogaza kendisini cok daha acan sebepler var. Bunlar da uzun omre dogrudan etki ediyor cunku telefona bir seyler eklendikce yazilan/okulan veri sayisi artiyor. Bu da darbogaza yol aciyor.
@18251, Samsung zamanla yavaslatiyor seklinde teoriler var, ben ne katiliyorum ne katilmiyorum. A serisinin yavaslamasina dogrudan yorumda bulunamam.
Benim bahsetmek istedigim su: Depolama birimleri arasinda farklar var. eMMC dedigimiz birim UFS gibi coklu gorevleri yapabilen bir birim degil. Islemleri siraya alan bir sistemde ilerliyor genelde. UFS hem okuyup hem yazabiliyor mesela. EMMC'nin eski bir sistem olmasinin verdigi dusuk IOPS (yani, saniye basina dusen input/output girdileri.), yavas okuma/yazma hizlari gibi darbogaza kendisini cok daha acan sebepler var. Bunlar da uzun omre dogrudan etki ediyor cunku telefona bir seyler eklendikce yazilan/okulan veri sayisi artiyor. Bu da darbogaza yol aciyor.
Bende yavaşlatma olarak demedim malzeme kamera işlemci RAM ekran kalitesi olarak bahsettim. Yeni yazilim kouyuyorlar ama donanimları düşük ondan eski bir S8 S9 Plus veya mümkünse S10Plus (kullandim bayağı) alınabilir. Hem malzeme kalitesi daha iyi hem de donanımları daha güçlü kamera ekran kasa vs. Belki batarya masrafı olur ama okdr sadece. A serisinden tek alınacak cihaz A54 gibi biraz daha yüksek modellerdir onun dışında çok da önermiyorum. Güncel olacak diye kaliteden ödün vermezdim şahsen. Desteklemediği şey çok az. Veya 2 Custom ROM atmaya bakar.
Bütçeniz nedir?2021'de çıkmasına rağmen Android 13 desteğine sahip olan bu telefon, uzun yıllar boyunca kullanılır mı?
Ömer_Yeter
Yetkin
Şu anlık tam net değil hocam.
Ona göre tavsiye vermem daha doğru olur.