Telefonuma hiç format atmadan kullanabilir miyim? Yoksa arada sırada format gerekiyor mu? Telefonda 256 GB hafıza var ve daha %18 dolu. 7 Kasım 2024 tarihinde aldım. Yüksek boyutlu videolar vardı ve onlarla beraber %26 olmuştu. Sonra işe yaramayanları sildim. Zaten olması gereken birkaç tane video var ve 1 GB bile etmiyor.

En fazla fotoğraf yer kaplıyor, ancak o da 5 GB yer kaplıyor. Bu şekilde düşünürsek hiç format atmaya gerek olur mu?

İyi Sosyaller.

Depolama alanının çok dolması telefonu en çok yavaşlatan şey sanki. Özellikle Whatsapp gibi uygulamalar 200-300 mb uygulama ama ayarlardan bir bakıyorsun 4 gb gözüküyor. Whatsapp fotoğraflar, videolar Whatsapp uygulamasını çok yavaşlatıyor. Ben arada bir temizliyorum. Uygulamaları sıfırlıyorum sadece. Telefona hiç reset atmadım. Bu şekilde 5 yıldır donma takılma yaşamadım sayılır Samsung M51 ile.

Benim gibi cer cop ne kadar uygulama var deneyip sonra siliyorsan bir sure sonra telefonun yavasladigini hissediyorsun. Bir yil sonra gerekiyor resetlemek. Ama alip uzerine bir kac belirli uygulama kurup o sekilde kullaniyorsan hic gerek yok.

Android 16'yı yükledikten sonra bi' Hard Reset iyi gelir :).
Sebebi nedir?

Benim gibi cer cop ne kadar uygulama var deneyip sonra siliyorsan bir sure sonra telefonun yavasladigini hissediyorsun. Bir yil sonra gerekiyor resetlemek. Ama alip uzerine bir kac belirli uygulama kurup o sekilde kullaniyorsan hic gerek yok.
Sizin dediğinize göre benim bir şey yapmama gerek yok.