Merhaba, kullandığım telefon için ROM bakıyorum. One UI 8.5 sürümü yüklüymüş. Performans ve şarj süresi iyi gidecek bir ROM olabilir. İnternetten pek bir ROM bulamadım. Önerileriniz nedir?

One Ui 8+ yüklü bütün cihazların bootloader kilidi açılamıyor. Yani custom rom yükleyemezsiniz. Ayrıca yükleyebilseydiniz bile herhangi bir custom rom batarya süresini ciddi anlamda değiştirmezdi.

Maalesef eskidendi o custom rom işleri. Xiaomi için az sayıda var olmaya devam etsede diğer markaların neredeyse hiç birinde custom rom yok diye biliyorum çünkü firmalar bootloader açma işini zorlaştırdı ya da tamamen kapattı. Samsung yakın zamanlı eski cihazlarında ise müdahele etmeye çalıştığınızda knox sayacı artıyor. Bunun sonucunda güvenli klasör, Samsung Pass, Samsung Health uygulamaları kullanılamaz hale geliyor. Benim kişisel merakım şu an eskiden olduğu gibi onlarca custom rom var olmaya devam etseydi si/c yüksek kapasiteli pillerden daha fazla verim elde edilebilir miydi acaba.

Maalesef eskidendi o custom rom işleri. Xiaomi için az sayıda var olmaya devam etsede diğer markaların neredeyse hiç birinde custom rom yok diye biliyorum çünkü firmalar bootloader açma işini zorlaştırdı ya da tamamen kapattı. Samsung yakın zamanlı eski cihazlarında ise müdahele etmeye çalıştığınızda knox sayacı artıyor. Bunun sonucunda güvenli klasör, Samsung Pass, Samsung Health uygulamaları kullanılamaz hale geliyor. Benim kişisel merakım şu an eskiden olduğu gibi onlarca custom rom var olmaya devam etseydi si/c yüksek kapasiteli pillerden daha fazla verim elde edilebilir miydi acaba.
Evet hocam maalesef bundan yıllar önce sürekli herkes custom arıyordu ancak bu son yıllarda bu sayı baya azaldı artık çoğu kişi baya eski cihazlarda arıyor. Peki önerebileceğiniz bir şey var mı? Debloat uygulaması vs.