Peter

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
Queens
Cihaz
Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51 yan telefonum. Custom ROM yüklemek istiyorum. Donanımsal veya yazılımsal zarar verme ihtimalim var mı? Hangi Custom ROM yüklenmeli ve nasıl yükleyeceğime dair bir rehber var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Samsung Galaxy A51 yan telefonum. Custom ROM yüklemek istiyorum. Donanımsal veya yazılımsal zarar verme ihtimalim var mı? Hangi Custom ROM yüklenmeli ve nasıl yükleyeceğime dair bir rehber var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Telefonunuza uygun romlar bulunuyor. Beğendiğiniz ROMları buradan bulabilirsiniz.

Link

Ayrıca telefonunuzu kullanılamaz hale getirebilme riskini unutmayın.

Donanımsal veya yazılımsal zarar verme ihtimalim var mı?

Custom ROM yüklediğinizde Cihazın Knox sayacı 1 oluyor ve Samsung'un bazı servislerini Stock roma döndüğünüzde kullanamıyorsunuz. Bazı romlarda da bazen banka uygulamaları sapıtabiliyor. Onun dışında güzel derlenmiş bir ROM'da sıkıntı yaşamanız pek mümkün değil. Kameranın belli ayarlarını kaybediyorsunuz. EFS ve Modem yedeğini almanızı öneririm. Ha bunlarla uğraşmak sıkıntı ise ADB App Control ile debloat yapmak hem resmi sürümden kopmamanıza hem de cihazın biraz yumuşamasına sebebiyet verir. (Ben öyle kullanıyorum)

Custom ROM yüklediğinizde cihazın Knox sayacı 1 oluyor ve Samsung'un bazı servislerini stock roma döndüğünüzde kullanamıyorsunuz. Bazı romlarda da bazen banka uygulamaları sapıtabiliyor. Onun dışında güzel derlenmiş bir ROM'da sıkıntı yaşamanız pek mümkün değil. Kameranın belli ayarlarını kaybediyorsunuz. EFS ve modem yedeğini almanızı öneririm. Ha bunlarla uğraşmak sıkıntı ise ADB App Control ile debloat yapmak hem resmi sürümden kopmamanıza hem de cihazın biraz yumuşamasına sebebiyet verir. (ben öyle kullanıyorum)

Telefonunuz eğer güncelleme alıyorsa stok ROM'dan devam edebilirsiniz. Çok gözden çıkardığınız bir telefon ise deneyimleyebilirsiniz isterseniz. Bence çok gerek yok.

Tamamdır teşekkürler.

Hocam Samsung'da risk az ama dikktali olmanız lazım Samsung her türlü düzeliyor bende A50 vardı download moda girmeyecek derecede brick yedi ama batarya çıkarında girdi oradan stock ROM atıp tekrar Custom ROM attım.

Evolutionx kurun hocam bayağı stable bir ROM.

Hocam Samsung'da risk az ama dikktali olmanız lazım Samsung her türlü düzeliyor bende A50 vardı download moda girmeyecek derecede brick yedi ama batarya çıkarında girdi oradan stock ROM atıp tekrar Custom ROM attım.

Evolution X kurun hocam bayağı stable bir ROM.

Batarya çıkartmaya kadar gidebileceğimi sanmıyorum hocam. En ufak hatada cihazı bozma ihtimalim varsa biraz sıkıntı.