THE KEROXEA 13

Üstün
Makaleler
22
Yer
Rockport City
Herkese selamlar. Bugün 1 aydır kullanmakta olduğum Galaxy A57'nin incelemesini yapacağım. İyi okumalar.

Model: Galaxy A57 5G, Gri, 256 GB.

Tasarım​

Tasarım açısından acayip iyi. Çerçeveleri aşırı ince. Amiral gemisi diyebileceğimiz S25 FE gibi üst düzey bir cihaz ile neredeyse aynı incelikte görünen çerçevelere sahip cihaz.
DSC_0029.webp

Cihazımız 6.9mm kalınlığa sahip ve gayet ince. Kılıf takılmış hali bile Galaxy A54'ün kılıfsız halinden daha ince.

Cihaz alüminyum çerçevelere ve cam arka kapağa sahip. Aşırı kaliteli hissettiriyor.
DSC_0032.webp

Özellikle S26 serisiyle birlikte tanıştığımız hap şeklindeki kamera adası gayet güzel görünüyor. Işık vurduğu zaman camın içinde ışık hüzmeleri beliriyor.
DSC_0030.webp

Cihaz çok güzel, kılıf ve kırılmaz ekran taktığım halde bile ince duruyor.

Performans ve Isınma​

Isınma​

Isınma konusunda bir önceki model olan Galaxy A56'dan daha iyi. Elleriniz ile ısıyı dış kasada çok fazla hissediyorsunuz ancak içeride pil sıcaklığını kontrol ettiğimde A57'nin pilinin uzun süreler boyunca serin kalabildiğini gördüm (1 saat PUBG Mobile oynama sonucu pil 37 derece civarındaydı)

Günlük Kullanım Performansı​

Performans konusuna gelirsek günlük kullanımda hiçbir şekilde takılma veya donma gibi bir problem yaşamadım. O yönden günlük kullanım için muazzam bir cihaz.

Oyun Performansı​

Oyunlarda verdiği performansa bakarsak, PUBG Mobile'da 2 saat geçirdim ve hiçbir şekilde oyunda donma veya kasma yaşamadım. En yoğun çatışma anlarında bile cihaz gayet akıcıydı. Cihazı 90 FPS ayarında kullandım ve en yoğun çatışmalarda 72, normal oynama esnasında ise hep 85-90 FPS aldım. HDR grafiklerde ise config kullanarak 120 FPS'e zorladım, yoğun çatışmalarda 57, normal oynama esnasında ise 75 FPS civarlarında bir performans aldım.

NetherSX2 ile Need for Speed Most Wanted 2005'in PS2 versiyonunu telefonumda açtım. 1.5X çözünürlüğünde Vulkan işleyicisinde oyunu 50 FPS civarlarında oynadım. Hiç donma yaşamadım ancak yoğun polis kovalamacaları esnasında FPS'in 20-30 seviyelerine düşüşleri oldu. Sonuçta PS2 oyununu Android'de emule ediyoruz o yüzden normal karşıladım. Genel olarak beni memnun etti.

Performans olarak gayet iyi iş görüyor ancak POCO'daki performansı da beklememek lazım.

Yazılım​

En son OneUI'ı OneUI 4 sürümündeyken kullanmıştım. Şimdi A57 ile OneUI 8.5'i kullanmak güzel hissettirdi. Animasyonlar gayet akıcı ve sistemde hiçbir şekilde gecikme de yaşamadım.

Samsung, bu cihaz için 6 adet Android yazılım güncellemesi sözü veriyor. Yani kutudan Android 16 ile çıkan bu cihaz, Android 22'ye kadar güncel kalacak. Ayrıca bu cihazda Galaxy AI yerine Awesome AI var. Yani Galaxy AI'ın birazcık daha kırpılmış ve sunucusuz yerel çalışan versiyonu diyebiliriz ve bu sayede cihaz uzun süreler boyunca zorlanmadan güncelleme alabilir diye düşünüyorum, ona göre optimizasyonlar gayet yerinde uygulanmış çünkü.

Kamera​

Kamera kalitesi olarak cidden çok beğendiğimi söyleyebilirim. En beğendiğim kısım ise kamera geçişleri oldu. Normalde A serisi cihazlarda geniş açıya geçerken vizördeki görüntü birkaç saniyeliğine donar ve öyle geniş açıya geçerdi. Ancak A57 modelinde işlemci tüm kamera sensörlerini aynı anda aktif tutabiliyor ve geniş açıya geçerken hiç gecikme yapmıyor.

Video konusunda da gayet beğendim. Stabilizasyon çok iyi. Hiç sarsıntı yok. Maalesef test videosunu atamayacağım ancak çektiğim bazı fotoğrafları koyabilirim.

20260817_093713.webp

20260817_130853.webp

20260817_130954.webp

20260817_130956.webp

20260812_153409.webp

Cihazın Desteklediği Video Kayıt Kaliteleri
  • 720p@30FPS
  • 1080p@30FPS
  • 1080p@60FPS
  • 4K@30FPS

Pil Ömrü​

Pil konusunda kesinlikle en iyisi. 5000 mAh pil ile 9 saat ekran süresi alabiliyorsunuz. Eğer pil tasarrufunu açarsanız daha uzun süre alabilirsiniz. Ben pil tasarrufu kapalı şekilde günlük hafif oyun, sosyal medya, kamera ve mesajlaşma şeklinde ortalama kullanımda test ettim.

Screenshot_20260814_230309_Device care.webp

Ekran​

Ekran konusunda fabrika verilerini değil bizzat kendi deneyimlerimi koyacağım. Ekran canlılığı olarak güzel ancak önceki Xiaomi cihazımdaki o doygunluğu alamadım ama tamamen gerçekçi ve kaliteli görüntüler sunuyor ekran. Netlik olarak gözle gayet net gözüküyor hoç pikselleri sayamıyorsunuz. Güneş altında ekran rahat görünüyor.

Ses Kalitesi​

Hoparlörleri segmenti için gayet iyi. Klasik Stereo deneyimi alıyorsunuz. Dolby Atmos açıp cihazı yan tutunca rakibi olan Redmi Note 14 Pro Plus ve POCO X8 Pro'ya göre daha kaliteli sese sahip. Basslar ortalama. Ses çevreselliği olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak PUBG Mobile oynarken sanki hoparlörden gelen ses saliselik gecikme ile geliyor gibi hissettim. Onun dışında gayet kaliteli sese sahip.

Cihazın Artıları ve Eksileri​

Cihazın olumlu ve olumsuz yönlerine bakalım.

Artılar​

• Uzun Pil Ömrü
  • Stabil ve Akıcı Sistem
  • Uzun Güncelleme Desteği
  • İnce Kasa ve Çerçeveler
  • Muazzam Video Stabilizasyonu
  • Kaliteli Ekran
  • Kaliteli Hoparlörler
  • Gece Modu Çok İyi
  • GoodLock'un Tüm Eklentileri Mevcut

Eksileri​

• Oyunlarda saliselik hoparlör ses gecikmesi.
  • Exynos 1680'in gayet yeterli ve güçlü bir çip olmasına rağmen 4K 60FPS video kaydı bulunmuyor.
  • Cihazın içi (pil) serin kalsa da dış kasası yük altında kısa sürede eli rahatsız edecek derecede ısınabiliyor.
  • 60 FPS video kaydında geniş açıya geçilemiyor.

Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz. Bir haftalık kullanımıma göre gözlemlediklerim bunlar. İyi sosyaller.