Makaleler
6
Samsung Galaxy A57'nin Geekbench testi.

20260221_134751.webp

Karşılaştırma olarak S22 (8 Gen 1) ile karşılaştırıldığında.

Screenshot_20260221_134745_Samsung Internet.webp

Çoklu çekirdekte önde tekli çekirdekte oldukça yakın. Yani Samsung A serisinin en güçlü cihazı 2022 amiral gemisinin performansına neredeyse denk.

Skorlar dengesiz gozukuyorsa 8 Gen 1, tekli cekirdek skorunu X2 cekirdegine borclu. X serisi amiral segment yongalarda yer aliyor. Saf gucu daha yuksek oluyor haliyle. Bu sebepten hala cekirdek bazli yuklerde bas edebiliyor. Ama coklu yuklerde nispeten eski tip CPU tasarimi yeni neslin gucune yetisemiyor, tabii.

S22'nin skorlarınin bu kadar düşük olmaması lazım normalde. Ben SD 888 içeren kendi tabletimde bu testi yaptığımda zaten tek cekirdekte 1550 puan alıyorum. 8 gen 1'in normal skoru 1650 küsur. Geekbench 5 skoru falan olmasın bu? Konuyu yeni görüyorum. A57'nin bu skorundan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Ben 3.2 GHz'de A725 hayalleri kurarken büyük ihtimalle çekirdeği aynı tutup overclock yaptılar.

@BERWAR, ayrica diye belirtmenizin sebebini merak ettim. Sanki bir nedenden dolayi 1400 normal bir puan ayrica telefonun sıcak olmasi yapilan testin puaninin dusuk cikmasini destekliyor demissiniz.

@HunteX, Öyle demek istemiyorum. Kelimeyi yanlış kullanmış olabilirim. Demek istediğim eğer ki sıcakken test yaparsanız o test yanıltıcı sorun verir. Ek bilgi olarak yazdım sadece. Burada arkadaşın aldığı skor anormal değil dediğim gibi. Bu seviyelerde takılıyor o yonga zaten.

@BERWAR, ayrica diye belirtmenizin sebebini merak ettim. Sanki bir nedenden dolayi 1400 normal bir puan ayrica telefonun sıcak olmasi yapilan testin puaninin dusuk cikmasini destekliyor demissiniz.
genel olarak her cihazda 8 gen 1 çok sıcak takılıyor ve her cihazda soğutma olmadığı için o puanlar gerçekçi sayılabilinir.