Cihaz
Samsung Galaxy A57
Selamlar. Samsung Galaxy'nin S serisinde kablolu ve kablosuz olarak DeX destekleniyor. Ancak A serisi cihazlar direkt olarak DeX desteklenmemiş şekilde satılıyor. A serisi cihazlarda aslında DisplayPort donanımına sahip olmadığı için donanımsal olarak kablolu DeX modunu kullanamazlar. Ancak kablosuz DeX modunu bu cihazlarda kullanabilirsiniz çünkü bu cihazların kablosuz bağlantı teknolojileri gayet yeterli hatta ileri düzeyde.

Gelin birlikte bakalım.

İlk önce Galaxy cihazınıza Activity Launcher indiriyorsunuz.

Uygulamaya giriyoruz ve en üst kısma "DeX" yazıp aratıyoruz.

Screenshot_20260816_225430_Activity Launcher.webp

Daha sonra buradan ayarlar eklentisine ait olan seçeneği seçiyoruz.

Screenshot_20260816_225557_Activity Launcher.webp

Karşımıza onlarca seçenek çıkmakta. Bu seçeneklerin her birini deneyebilirsiniz. Arayüzde kablolu DeX modu da var ancak cihaz donanımsal olarak DisplayPort desteklemediği için mecburi olarak bunu kablosuz yapmak durumundayız.

Buradan ".Settings$DexModeActivity" seçeneğine tıklıyoruz.

Screenshot_20260816_225619_Activity Launcher.webp

Daha sonra buradaki ekranda aktiviteyi başlat diyelim.

Screenshot_20260816_225712_Activity Launcher.webp

Karşımıza Samsung DeX ekranı gelecektir.

Screenshot_20260816_230251_Settings.webp

Kablosuz bağlan dersek bağlanır. Denedim ve televizyonuma Dex ekranı geldi.

Screenshot_20260816_223319_Settings.webp

Tek sıkıntısı TrackPad yani telefon ekranını kullanarak fareyi kontrol etme yöntemini bulamadım. Bunun için Bluetooth klavye veya Bluetooth Mouse kullanabilirsiniz. Dokunmatik TrackPad özelliğini de aktif etmek için çalışacağım.

İyi sosyaller.

Selam. Samsung Galaxy'nin s serisinde kablolu ve kablosuz olarak DeX destekleniyor. Ancak a serisi cihazlar direkt olarak DeX desteklenmemiş şekilde satılıyor. A serisi cihazlarda aslında DisplayPort donanımına sahip olmadığı için donanımsal olarak kablolu DeX modunu kullanamazlar. Ancak kablosuz DeX modunu bu cihazlarda kullanabilirsiniz çünkü bu cihazların kablosuz bağlantı teknolojileri gayet yeterli hatta ileri düzeyde.

Gelin birlikte bakalım.

İlk önce Galaxy cihazınıza activity Launcher indiriyorsunuz.

Uygulamaya giriyoruz ve en üst kısma "DeX" yazıp aratıyoruz.

Eki Görüntüle 274103

Daha sonra buradan ayarlar eklentisine ait olan seçeneği seçiyoruz.

Eki Görüntüle 274111

Karşımıza onlarca seçenek çıkmakta. Bu seçeneklerin her birini deneyebilirsiniz. Arayüzde kablolu DeX modu da var ancak cihaz donanımsal olarak DisplayPort desteklemediği için mecburi olarak bunu kablosuz yapmak durumundayız.

Buradan ".settings$dexmodeactivity" seçeneğine tıklıyoruz.

Eki Görüntüle 274106

Daha sonra buradaki ekranda aktiviteyi başlat diyelim.

Eki Görüntüle 274107

Karşımıza Samsung DeX ekranı gelecektir.

Eki Görüntüle 274108

Kablosuz bağlan dersek bağlanır. Denedim ve televizyonuma DeX ekranı geldi.

Eki Görüntüle 274110

Tek sıkıntısı trackpad yani telefon ekranını kullanarak fareyi kontrol etme yöntemini bulamadım. Bunun için Bluetooth klavye veya Bluetooth mouse kullanabilirsiniz. Dokunmatik trackpad özelliğini de aktif etmek için çalışacağım.

İyi sosyaller.

Samsunglarda en çok kıskandığım özellik.

S serisinde aktif kullandığım bir özellik. Tek sorun klavye fareye çoğu uygulama optimize olmadığı için yorucu olabiliyor. A serisinde televizyon için kullanılabilir.

İkisinde de olması lazım at markası değil mi Honor?
Ben de öyle diye biliyorum ama yanlış olmasın sonra.

S serisinde aktif kullandığım bir özellik. Tek sorun klavye fareye çoğu uygulama optimize olmadığı için yorucu olabiliyor. A serisinde televizyon için kullanılabilir.
Film izlemek için kullanılabilir, TV'lerde kumanda ile film açmak eziyet oluyor.