Yer
İstanbul
Herkese iyi sosyaller. Bugün 28 Ekim'den beri kullandığım Samsung Galaxy Buds Core kulaklığı inceleyeceğim.

İlk bakış​

Kutu içeriğinden kulaklığımız, kullanım kılavuzu, yedek silikonlar ve yedek kulaklığı çevreleyen silikon çıkıyor. Kutu içeriğinde şarj kablosu çıkmamakta fakat çok dert değil.

Kulaklıkla birlikte gelen destekleyici silikonları istemeyenler için ayrı düz olanları eklemişler fakat bana göre onlar takıldığında kulaklık kulak içinde daha fazla sallanıyor.

1.webp

Malzeme Kalitesi​

Malzeme kalitesi fiyatına göre "meh" aşırı iyi değil kutuda hafif gıcırdamalar var ama bu çoğu kulaklıkta var zaten. Kulaklığın malzeme kalitesi ise yeterli defalarca yere düştü çizilme vs. yok.

Ses Kalitesi​

Bu güne kadar çoğu markanın kulaklıklarını aldım fakat @Simon hocamın tavsiyesi ile diğer kulaklıklarıma göre en çok Buds Core'dan çok memnun kaldım. Bundan önce denediğim kulaklıklar R50i, Nothing Ear Stick, CMF Buds, CMF Buds 2 Plus, Nothing Ear (a), Anker SoundCore Liberty 4 NC. Bana göre aralarından en iyisi Anker idi. Anker ANC konusunda gerçekten çok başarılı köprü üzerinde ANC modunu full açtığımda sesler gerçekten sonuna kadar kesiliyordu. Fakat kulağıma uygun olmaması nedeniyle satmak zorunda kaldım. CMF Buds 2 Plus'tan memnun kalmıştım fakat "Kafasına göre şarkı değişiyor, şarkı duruyor, kendi kendine ANC modları arasında geçiş yapıyor. Halbuki çoğu ayar kapalı (Kulakta olduğunu anlayan ayar). Üstüne telefonum Nothing Phone 1 en stabil çalışması gereken telefon." gibi sorunlar yaşadığım için iade ettim. Ses kalitesine gelecek olursak sesler çok net ve ses seviyesi yüksek ancak basslar az. Bassların az olduğunu zaten önceden biliyorduk bunu bilerek aldım. Podcast'ler için bu kulaklık çok uygun.
Uygulamada hazır 6 tane EQ ayarı mevcut. Kendiniz manuel olarak ayar yapamıyorsunuz bu bir eksi olabilir ancak hazır ayarlar bence yeterli.

Aktif Gürültü Engelleme​

Uygulama üzerinde 3 mod mevcut bunlar; Aktif gürültü önleme, Kapalı, Ortam sesi olacak şekilde. Ortam sesi açıkken size yakın kişilerin seslerini duyuyorsunuz. ANC modunun yarı seviyesi gibi diyebiliriz. Üstte de belirttiğim gibi bu işin ustası Anker, bence bu bütçelerde iyi bir ANC beklenmemeli. Ancak bu kulaklık nezdinde yeterli.

Mikrofon​

Kulaklıkta 6 adet mikrofon bulunuyor. Mikrofonu gayet etkili ve yeterli, memnun kaldım diyebilirim.

Şarj Süresi​

Gün içinde kulaklığı az kullanıyorum bu yüzden çok uzun süreler götürüyor haftada 1 şarj ettiğimi söyleyebilirim. Ancak ANC modunun şarj süresini ciddi bir şekilde etkilediğini gözlemledim.

Sonuç​

Kulaklığı 1.645 TL'ye Amazon üzerinden satın aldım. İlk gelen ünite sorunluydu (kendi kendine patlama sesi) çıkarıyordu değişim yaptım. Gerçekten fiyatı çok makul 2.000-4.000 birimlere çıkmak istemediğimden dolayı bu kulaklığı tercih ettim. Konfor olarak mükemmel, yapısı gereği bu anlaşılıyor zaten. @Simon hocama tekrardan teşekkürler.

Kısacası net ses, uzun şarj süresi, ortalama ANC modu, ergonomik yapı isteyenler için birebir kulaklık diyebiliriz.

Eksikler olabilir teknik detaylara değil de daha çok normal özelliklere değindim sorularınız varsa seve seve cevaplarım.
Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Anker R50i, CMF Buds 2 Plus ve Samsung Buds Core
Bu üç kulaklığı ses kalitesi ve dışarıya ses verme miktarı açısından kıyaslayabilir misiniz? Birde telefonunuz Samsung mu?

Anker R50i, CMF Buds 2 Plus ve Samsung Buds Core
Bu üç kulaklığı ses kalitesi ve dışarıya ses verme miktarı açısından kıyaslayabilir misiniz? Birde telefonunuz Samsung mu?
Ben bass'lara önem vermediğim için Buds Core tercih ettim. Bence sesi en net gelen Buds Core ama dediğim gibi bass'ları pek iyi değil.

Basslara önem veriyorsanız CMF Buds 2 Plus, önem vermiyorsanız Buds Core.

Tabii ki.

Ben de 2 ay önce almıştım ama bende de konuşma esnasında sesimin boğuk gitmesi sorunu vardı, iade ettim. Böyle bir geri bildirim aldınız mı hiç konuştuğunuz kişilerden? Telefonum S20 FE.